Allah’ım aklımıza mukayyet ol. Biz ne hale geldik? Biz böyle bir millet değildik. Yaptığımız iyiliği, hayrı ve yardımları insanların başlarına kakacak kadar hiçbir devirde alçalmamıştık. 14 milyon insanımızı etkileyen büyük depremde 50 bin insanımız rahmetli oldu. Binlerce insan sakat kaldı. Milyonlarca insanımızın hiçbir şeyi kalmadı, yıkıldı gitti. Hangi akıl ile yaptığınız iyiliği haram ediyorsunuz? 
Seçim çılgınlığı işte budur. İnsan olmama, insanlığı unutma, akılların tutulması da budur. Sana oy vermedi diye yaptığınız yardımları nasıl olurda o mağdur insanlara haram edersiniz? CHP ve onu destekleyen insanlar bu mudur? Hani sağ elin verdiğini sol el bilmeyecekti. İnsanların onuru ile oynanmayacaktı? Çizdiğiniz oyununuz buraya kadar mıydı?
CHP içinde insan gibi insanların varlığını biliyorum ve onlara saygı duyuyorum. Ama bir partiyi bu kadar pespaye hale getirenlere yazıklar olsun. CHP’yi bu hale getiren yöneticilere de yazıklar olsun. Bir tane yetkili çıkıp da “kesin sesinizi, insanlık duygumuzu ayaklar altına almayın” diyen olmadı. 
Demek ki oy verirsen iyisin, oy vermezsen kötüsün.
Bu bölgenin onurlu insanları CHP’li belediyelerden aldıkları yardımlardan dolayı rencide oldular.  Beyler ayıptır!  İnsani duygularımızı ayaklar altına alıp, bu insanları rencide etmeyin lütfen. Eğer bu tavrınız böyle devam ederse sizler sadece dünyada değil (eğer inanıyorsanız) ahirette de hüsrana uğrayanlardan olursunuz. 
Topluca önce Allah’tan sonra onurları ve gurularıyla oynadığınız deprem mağdurlarından özür dileyin. Kazandıklarınızı siz mi kazandınız? Allah size nasip etmeseydi ne kazanabilirdiniz? Mal da mülk de Allah’a aittir. 
“Sana Söz” dediniz ya; neydi sözünüz? Kandil’e seçim sonunda Türk Bayrağına saldırın, yeniden askerimizi şehit edin mi dediniz. Beş vatan evladımızı dün şehit ettiler. Bu şehitlerin, aileleri var.  Ciğerleri yandı. Türkiye’nin ciğeri yandı. Ya sizin ciğerinize bir şey oldu mu? PKK ve uzantıları ile kol kola verdiniz. Askerlerimize musallat olmaya başladılar. Bayrağımıza el uzattılar. 
PKK terör örgütüdür diyebiliyor musunuz? Diyemezsiniz. Çünkü paçanızı kaptırdınız. Şimdi dönün bu aziz milletten özür dileyin. Atasözümüzdür, “söyle arkadaşını söyleyeyim seni”. Peygamberimizde buyurur ki “Kişi sevdiği ile beraberdir.” Depremzedeleri hor gören aşağılayan ve şehitlerimiz için ağzını açamayan partilere de aynısını diyoruz. Söyle ortaklarını söyleyeyim seni. 
Şimdi toparlanma, bir ve beraber olma zamanıdır. Mağdur olmuş kardeşlerimizin elinden tutma ve gönüllerini alma zamanıdır. CHP Belediyeleri depremzedeleri barındıkları yerden çıkarıyorlarsa, DERHAL Akpartili, MHP’li Belediyeler bu insanlara yardım elini uzatmalıdır. Devletimiz de gereğini yapmalıdır. Soruşturma başlatmalı ve Devlet ağırlığını göstermelidir.
Hele bir kere kendinizi bu insanların yerine koyun. Şimdi sıcak evlerinizde istediğiniz yemeği yiyor, çayınızı yudumluyor ve uzanıp dinleniyorsunuz. Çocuklarınız ve torunlarınızla güzel vakit geçiriyorsunuz. Birden yer yarılıyor ve ne olduğunu anlamadan dizlerinizin bağı çözülüyor. Kendinize geldiğinizde aile bireylerinden çok kaybınız var ve hiçbir şeyiniz kalmamış. Bir bardak suya muhtaçsınız. Devlet size yol açmış. Kendinizi toparlamaya başlamışken seçimi kaybeden partinin belediyeleri sizi kaldığınız yerden çıkarsa; ne düşünürsünüz? 
Allah aşkına efendiler, lütfen biraz vicdanlarınızı hareket ettirin ve düşünün. Yapılan muameleleri bu insanlar hak ediyor mu? Benim vicdanım kaldırmıyor. Kaldı ki bu belediyelere her partiden vatandaşlarımız vergi veriyor. Bu partilere yapmanız gerekeni yapalım. Bu utançtan kurtulalım. Seçim netleşmedi. Şimdi böyle yaparsanız seçildiğinizde herhalde size oy vermeyenlere yaşam hakkı tanımayacaksınız. PKK ve yandaşları mazlumlara zulüm ediyorlar. Zalimlere merhamet mazlumlara ihanettir. Ey Devletim! Zalimlerden mazlumların hakkını alın. Alın ki adalet tecelli etsin. Huzurlu ve adaletli günler diliyorum.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 17 Mayıs 2023