Giden hafta memleketimden hareket ederek Batum’a geçtim. Batum’dan İstanbul’a geldim. Bayram da ise sılayı rahim yapmak nasip oldu. Şükürler olsun ki geçmişlerimizle Fatihalar eşliğinde sohbetlerimiz oldu. Yaşayan komşularımızı görmek ve bayramlaşmak ise insana daha da mutluluk veriyor. Bu bir fasıldı geldi ve geçti. Yüce Rabbim’ den herkesin vatanıyla bağını koparmamasını temenni ediyorum.
Batum dedim. Gürcistan’ın önemli şehirlerinden bir tanesidir. Geniş arazisi, dağlarla çevrili yeşil cümbüşü, nazlı nazlı akan Çoruh nehri, kalesi, camileri ile ilk bakışta Müslüman diyarı zannedersiniz. Ama orası Hristiyan bir ülke, eh birazda Müslümanların olduğu bir diyar. 1983 yılında gittiğim Batum ile şimdi ki Batum çok farklı olmuş. 1983 de tek bir Cami vardı. Şimdi Beş Camisi var. Bu da bir şeyleri bize çağrışım yaptırıyor.
Sarp sınır kapısına varınca önce tam hudutta bulunan Cami de öğlen namazımı eda ettim. Dinlendim. Gümrük kapısına gelince birden şaşakaldım. İnanılmaz bir kalabalık var. Kemalpaşa’dan Sarp kapısına kadar yerli araçlarımız sıra olmuşlar. Batum’a geçecekler. Sebebini sorunca şaşırdım. Araçlarına yakıt alıp geri dönüyorlarmış. Çünkü Hopa’da 1200 TL’ye dolan depo orada 400 TL’ye doluyormuş. Batum da ÖTV, KDV olmadığı için benzin veya mazot çok ucuz. Yaptığınız bütün alış veriş malları ucuz. 
Aramızda bir binanın uzunluğu kadar bir mesafe var. Binanın bu yakasında şanlı Türk Bayrağı dalgalanıyor, diğer tarafında Gürcistan bayrağı var. Avrupa birliğine girmeye hazırlanan Gürcistan da hayat çok sade. Yaşantıları ise ahlakın tamamen bittiği noktada seyrediyor. 1983 yılında resmi görevle gittiğim Batum da açık kimseyi görmemiştim. Şimdi sıradan kapalı insan kalmamış. Ne oldu bu Gürcü milletine de bu kadar dejenere oldular anlayamadım. 
  Bir zamanlar ülkemizi idare eden bir zat kendi şivesiyle “petrol varda biz mi içtik?” demişti. Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi; Gabar’da, Raman’da petrol kuyularının açıldığını ve Suudi Arabistan petrolleri ayarında olduğunu söyleyen yetkililer çıkan petrolü içmiş olmasınlar! Çünkü 19 Liranın altına inen benzin 27 Lirayı zorluyor ve millette zorlanıyor. Hele bir kesim insan, kendinde konuşacak mecal bulamıyor. Lütfen çıkın arabanızla gidin petrol istasyonlarını gezin ve görün. Hiç birisinin fiyatı diğerine uymuyor. Aynı firmalar bile değişik fiyattan yakıt satıyor. 
1. Eğer petrolü dışarıdan alıyorsak, diğer ülkeler de dışarıdan alıyorlar. Batum da 2.5 Lira olan bir litre benzin bizde neden 26,76 Lira oluyor?
2. Batum da petrol çıkıyorsa, bizde de petrol çıktığını ümitlerimizi yeşertircesine reklamlar yaptık. Yoksa çıkan petrolü S. Demirel mi içti?
Lütfen Maliye Bakanlığımız içinde barındırdığı MÜFETTİŞLERİ SOKAĞA ÇIKARSIN. UNUTTUĞUMUZ DENETLEME işlemlerini yapsınlar. Devletin varlığı vatandaşının huzuru ve yaşantısını garanti altına almaktır. Eğer vatandaşınızı kapitalist rejimin elinde ezdirirseniz vatandaşlar da sizi ezip geçer. Yazımın burasında kardeşim aradı. Hastahaneye gidip yanlarında oturdum. Bu konuyu gündeme getirirken dedi ki: “Hocam, Türkiye’deki bütün petrol şirketleri yabancıların. Onlar ne isterlerse dağıtım öyle oluyor. Yani bu konuda da bağımsız değiliz.”
Türk petrolümüz var. Yüzde kaçı bizimdir bilmiyorum. Eğer bizim ise son bir hamle ile şubelerini çoğaltalım ve petrol fiyatlarını düşürelim. Eğer o da bizim değilse gelin BAĞIMSIZLIK SAVAŞINA GİRELİM. Topyekûn bu savaşı kazanalım. Hollanda da petrol yok amma dünya da Shell ile petrol krallığını kurmuş. Türkiye de en ücra köşede bunlar var. Biz neden yokuz? Hele bu kadar petrol yataklarını bulmamıza rağmen hala en yüksek yakıt parasını biz ödüyoruz.
Sayın yetkililer, bir yerlerde işler ters gidiyor. Sakın ola ki bu yaptıklarınızın faturasını Cumhurbaşkanımıza kestirmeyesiniz. Bütün hizmetleri sizlere altın tepsi üzerinde sundu. Petrol fiyatları, doğalgaz fiyatları ve milletin öncelikli cebi ile midesini ilgilendiren durumlarda, yapmanız gerekeni yapın. Yapmazsanız bu millet faturayı Cumhurbaşkanına keser. Siz de bu vebalden kurtulamazsınız. 
Batum da gördüğüm diğer iki olayı bundan sonra ki yazımıza bırakalım inşallah. Şimdiden Cuma Bayramınızı tebrik ederim. Sağlık sıhhat ve afiyetler temennimdir.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 14 Temmuz 2023
Not: Allah bu milleti korusun. Hain kalkışmadan 252 şehit vererek ayakta kalmayı başardık. Allah, hain terör örgütü fetö ve dahi diğerlerini perişan eylesin. Fetö terör örgütü hala çalışmalarına sinsice devam ediyor. Devletimiz büyüktür. Mutlaka bunları takip ediyordur.