Bundan önceki seçimde  “ kime oyumu vereceğim” diye yazmıştım. İnanın bu kadar tehlikeli bir seçim kampanyası da değildi. Bazı arkadaşlarımız açık propaganda yapıyorsun diye karşılık vermişlerdi. Siyasi yazı olarak belki de son yazılarımdan biri olabilir. Çünkü bir eğitimci gözüyle bunca hengâmeye bakıyorum da bu siyasetçileri yetiştiren biz öğretmenleriz. Neyi neden, kimi kimden sual ediyoruz? Eğitim her olumlu ve olumsuz davranışların başıdır. Yetiştirdiğimiz genç nesiller hep bizim eserimizdir. Şikâyet yok şimdi çalışma zamanıdır. Yeni nesillere yol göstermek ve geleceğimizi onlara teslim etme zamanıdır.
Aşağıda yazacağım birkaç cümlemi lütfen partizan düşünceyle okumayınız. Takım tutar gibi parti tutmayalım. Ne olur birazcık akıl ve gönülle okuyun. Biraz kendi partimizin haricinde de başka partilerin olacağını kabul buyurun. Yapılana bir defa teşekkür edin. Teşekkür etmeyecekseniz de gönül dünyanızdan, söz etmeden teşekkür edin.
Kime oy vermeyeceğim?
Topraklarımızın dışında bizlere diş bileyenlere oy vermeyeceğim. Memleketimizi bölmeye çalışan Amerikan uşaklarına, 52 bin gencimizin kanını döken, nice insanımızın yüreğini yakan, evlerine ateş düşüren PKK ve uzantılarına vatan sevdamdan, bayrak sevgimden dolayı oyumu vermeyeceğim.
Memleketimi parçalamak isteyen, ŞEHİTLERİMİZİN KANINI HEDER EDEN hainlere kinimden dolayı oyumu vermeyeceğim. 
Milli Savunma sanayimizin dosta güven veren ama düşmanların korkulu rüyası olan; Milli Tankımıza, İnsansız Uçaklarımıza, Denizaltımıza, TCG Gemimize karşı duran ve onları engelleyeceğim diyenlere hayretlerimden dolayı oyumu vermeyeceğim.
Patates ve soğanla vatandaşımızı bezdirenlerin, vatan elden giderse patates ve soğanı ekecek yer bulamayacağımızı anlamayanlara oyumu vermeyeceğim. Seçilirlerse, istediğimizi yapmak mecburiyetindedirler diyen PKK güdümündeki kişilerin bunu anlamadıkları için onlara kırgınım, kızgınım ve oyumu vermeyeceğim. 
Bunca yapılan büyük yatırımlardan bahsetmeyen, görmemezlikten gelen, ancak her bir hizmetten faydalananların bir teşekkür etmeyi bile beceremeyenlere oyumu vermeyeceğim. 
Dün birinin yanında bugün başka birinin yanında ayakta kalmaya gayret gösterenlere oyumu vermeyeceğim. İnançları ve ideolojilerine ters düşenlere gönül dünyamdaki fırtınadan dolayı oy vermeyeceğim. Hatta bunları yanına alarak başarı sağlayacağını zanneden kişinin bunları meclise getirip kendi arkadaşlarını öteleyenlere şaşkınlığımdan oyumu veremeyeceğim. 
Hiçbir proje ortaya koymadan sadece hesap soracağız diyenlere bakıyorum. Hak, hukuk ve adalet diyerek hapiste yatanları 15 Mayısta dışarı çıkaracağım diyenleri hayretle izliyorum. Öldürülen çocukların, gençlerin ve vatandaşların hakkı yok mudur? Hak sadece zalimlere mi var? Hukuk deniyor ya, devletin hukuk sistemini çalıştırmadan hukuksuz bir şekilde hainleri, zalimleri hapisten salıvereceksin! Sapla samanın karıştığına bakıyor ve şaşkınlığımdan dolayı bunlara oy vermeyeceğim.
Devlet yönetmek sabır, sebat, tahammül ve basiret ister. Bir devlete yaranmak için başka bir devleti hemen silip atmak asla doğru değildir. Devletlerin devamlılığı, siyasetin esnekliği şarttır. Amerika için Rusya’yı silip atana baktım hayret ettim. Böyle siyasete oy vermeyeceğim.
Memleketimizin altı da üstü de hazinedir. Bu hazinelerimizi hiç aklına bile getirmeyen siyasetçilere oy vermeyeceğim. Yerli ve milli olmayan hiçbir siyasi otoriteyi kabul etmek mümkün değildir. Bundan dolayı oy vermeyeceğim. 
14 Mayıs Anneler günüdür. Yarın ve hiçbir zaman analar ağlamasın. Anaların ciğerparelerinin şehit oldu haberleri gelmesin. Vatan bölünmesin. Bayrağımız inmesin, ezanlar susmasın. Milletimiz ve devletimiz ebediyen payidar olsun. Seçimlerin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Birliğimiz daim olsun. Bin yıllık bu topraklarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kardeşçe yaşamak nasip olsun. Bütün dünyada ki mağdur ve mazlumların hamisi olan Devletimizin payidar olmasına dua ediyoruz.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 13 Mayıs 2023