Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size ayetleri açıkladık.
İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz, onlar ise, bütün kitaplara iman ettiğiniz halde sizi sevmezler. Onlar sizinle karşılaştıkları zaman "inandık" derler. Ama kendi başlarına kaldıklarında, size karşı kinlerinden dolayı parmaklarını ısırırlar. De ki: "Öfkenizden ölün!" Şüphesiz Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) bilir.
Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız onların hileleri size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır. (Ali İmran 118-120)
Ey iman edenler! Müthiş bir hitap değil mi? İman eden; Allah’a, Peygamberlerine, Kitaplara, Meleklere, Ahirete ve Kaza Kadere inanıp inandığını yaşayan insanlar demektir. Allah’ın haricinde kimseyi dost edinmeyen demektir. Allah’ı seven ve Allah’ında sevdikleriyle beraber olan demektir. Bu ayeti kerimeleri sizlerle şöyle paylaşmak isterim.
1. Sırrınızı sizin gibi olmayanlarla paylaşmayın. 
2. Önce şirin görünür sonra size sadece fenalıkları dokunur. Başımız sıkıntıdan kurtulmaz. 
3. Kinleri konuşmalarında apaçık ortada iken, Allah’ın düşmanlarını dost edinmeyelim. 
4. Kalplerinde gizledikleri söylediklerinden daha fazladır ve tehlikelidir. 
5. İnananlar, inanmayanlara insan gibi yaklaşırlar. Ancak inanmayanlar bizi asla sevmez.
6. Karşılaştığımızda bize” bizde sizin gibi inanıyoruz” derler. Uzaklaşınca kinlerinden dolayı kudururlar. Kendilerine zarar verecek kadar kendilerine kızarlar.
7. Allah zalimleri, münafıkları öfkeleriyle öldürsün. (Bunu diyen Allah’tır)
8. İnananlar bir şeyleri başarırlarsa, inanmayanlar kahrolur. İnananlar başarısız olunca da sevinirler.
9. Allah bizden sabırla inandığımız yolda yürümemizi emrediyor. İnanmayanların hiçbir hilesi inananlara dokunamayacaktır. 
10. İnanlara sadece çalışmak düşüyor. Allah çalışanlara başarıyı verecektir. Allah’ın vadi haktır.
Bu maddeleri lütfen iyice kavrayalım. Bakın dün böyleydi. Bugün de böyledir. Yarın da böyle olacaktır. Eğer vatan hainleri hainliklerine çeki düzen vermezse bu necip milletten korksunlar. Ülke seçim sürecinin tam demli yerindedir. Kimse çayımıza tuz karıştırmasın. Bu memleket bölünmez. Bölmek isteyenlere meydan vermeyiz. Parti yönünden takım tutar gibiyiz. Ama memleket, bayrak, birlik konusu ortaya çıkarsa bu necip milletten herkes korksun. Yukarıdaki ayetler sizce kime hitap ediyor?
Seçimleri bu pencereden bakarak değerlendirebilir miyiz? 
Öncelikle, başı rahmet ortası mağfiret sonu günahlardan kurtuluş olan Ramazan ayımız hayırlara vesile olsun. Hayır ve hasenatınız bol olsun. Sağlık sıhhat ve afiyetler temenni ediyorum. Bayrama kavuşmak nasip olsun.
Saim ORAL, Kartal 2 Nisan 2023