Havada pilotsuz olarak 300 saat kalmayı başaran uçağın yapılması haberini dinleyince Allah’a (cc) şükürler ettim. İlk aklıma gelen ise şu ayeti kerimeler oldu.
De ki: Ey Rabbim! İlmimi artır.
De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?
Allah içinizden iman edenlerin ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir.
Allah'tan kulları içinde ancak ilim sahibi olanlar korkar. Yüce Allah (cc) doğru söyledi. 
Bizler gelecek kaygısı taşımadan gelecekten ümit var olmamız gerekmektedir. Ümit var olalım zira gelecek Allah’a (cc) inananların ve O’nun emirleri doğrultusunda çalışanların olacaktır. 
Öncü kuvvetler vardı eskilerde, bunlar yerler fethedilmeden önce o bölgeye gider yerleşirdi. Örnek ahlaki ve ilmi çalışmalarda hep örnek insan olarak yaşantılarını sürdürürlerdi. Asla hata yapma hakkına sahip değillerdi. Örnek yaşayışları, bilge kişilikleri ile herkesin hayranlığını kazanırlardı. Sorulduğunda Müslüman olduklarını açıklarlardı. Kimse onlara karışmaz ve saygıda kusur etmezlerdi. Verilen raporların neticesinde İslam orduları oralara akın ettiklerinde halklar kendiliğinden Müslüman olurlardı.
Şimdi ise, insansız hava araçlarını yapan kadro ve başında ki lider evladımız bana bunu hatırlatıyor. Müslümanın olması gereken durumu budur. Hep önde, hep lider ve hep ilmin inkişafı için lider kadroların öncülük etmesi fikrinin tezahürüdür. 
Allah’ın (cc) istediği budur. Peygamberin örnek oluşu budur. Âlimlerin, devlet büyüklerinin istediği budur. Aziz milletin istediği de budur. Öğretmen olarak bizlerin istediği de budur. Gençler! Hedefiniz ileri! 
Selçuk Bayraktar isimli genci ve ekibini tebrik ediyorum. Takdir ediyorum. Anne babalarını da tebrik ediyorum. Dua ederek diyorum ki; Allah’ım bu gençlerimizin ve ülkemizin gençlerinin ilimlerini artır.
Milli savunmamızın ileri düzeyde olması ülkemizi “LİDER ÜLKE “ yapacaktır. İstikbal göklerdedir diye söyleyen Atatürk bunu demek istemişti. Yoksa ülkedeki uçak fabrikalarını kapatıp daha uygundur diye yurt dışından almak değildir. 
Ben inanıyorum ki bu gençlerimiz, kendilerine verilen ilim sayesinde Süleyman Peygamberin yanında ki gençler gibi Belkıs’ın sarayını göz açıp kapayıncaya kadar Yemen’den Kudüs’ü Şerife getirirler. Amerika’dan, Ankara’ya getirirler. Moskova’dan, Pekinden, Paris’ten, Londra’dan, dünyanın her yerinden Ankara, İstanbul’a getirirler. Diyorum ki; Ey Yüce Allah’ım hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Allah’ım bu gençlerimizi hep bilenlerden eyle. Allah içinizden iman edenlerin ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir. Yükselt Allah’ım.
Allah'tan kulları içinde ancak ilim sahibi olanlar korkar. Allah’ım bu gençlerimizin tevazularını artır. Ve ülkemin bütün gençlerine tevazu ve ilmi nasip et. Öğretmenlerimizi bu gençlerin yetişmesinde önder kıl. Onlara da ilim ve tevazuu, Allah’tan korkmayı nasip et. 
Gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin öğrencilerden daha çok çalışması gerekiyor. Yoksa bu akıllı gençlerimize yetişemediğimiz zaman onları kaybediyoruz. Sayısız öğrencilerimiz öğretmen ve velilerin yetememesi neticesinde düştükleri boşluğu inançsızlıkta dolduruyorlar. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz çocuklara doğru örnek olun ve doğru bilgilerle donatın.
Gençliğimizi ileri hedeflere yönlendiremezsek sevdiremeyiz. İnandıramayız. Çalıştıramayız. Gençleri muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine geçmeyen devletler ve milletler; siyasette, iktisatta, adalette, büyümede hedefine ulaşamaz. Ve devamlı hatalara düşerler.
Gelecekleri nesilleri çürük olan milletler abat olamaz. Bugünün bereketi şudur. Tarafsız ve ileri ufuklara bakan herkes ülkemizde yapılan bunca güzel çalışmaları takdir etmeli ve desteklemelidir. İlkeli siyasette, ilkeli eğitim de, ilkeli iç ve dış politika da bunu gerektirir.
Ben gençlerden ümitliyim. Cuma bereketi ile hepinizin doğruları, gerçekleri ve güzellikleri alkışlamanızı istirham ediyorum.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 26 Şubat 2021