Bu ülkede siyaset yapmak o kadar basit ki cep telefonu kullanan herkes artık milletvekili veya bir parti genel başkanı olabilir.

Örnek mi?

Mutfaktan canlı yayın yap çekilen görüntüyü tüm sosyal medya mecralarında paylaş mutlaka bunu ilkeli bir siyaset olduğunu sanan ve halkın mutfak derdine inen bu tür siyasetçilere ihtiyacı var diyecekler. Hatta deki ben şu ülkeye yani yurt dışına önemli bir ziyaret yapacağım de gittiğin o ülkenin en bilinen yerinde göstermelik selfi çektin mi o ne büyük adamdır diyecekler.

Canın sıkıldı mı sosyal medyada açıkla yarın devletin şu kurumuna gideceğim bakalım ne yapıyorlar tek tek soracağım o kurumda neler olur de bak gör ne kadar gündem olursun. Sonra akşam ülkedeki tüm televizyon kanallarında bir sürü prof,  hukukçu, analistçi, akademisyen, kamuoyu araştırmacısı senin yaptığın ani baskın ziyaretleri anlatacaklar. Hatta ertesi gün tüm gazete manşetleri seni yazacak bilenmem ne parti genel başkanı şu kuruma ani baskın ziyaret yaparken, o kurumun güvenlik personelleri engel oldular. O kurumun kapısında açıklama yapan bilemem ne  parti genel başkanı diye yazacaklar.

 Baktın ki gündemden düşüyorsun bu ülkenin en azılı düşman devletlerine bilimsel araştırmalar için ufkumuz açılsın diye bir ziyaret numarasını çek sonra bir hamburgercide takıl. Sonra gel bunu çok önemli bir ziyaret olduğunu şöyle ballandıra balandıra anlat, bravo başkan mükemmelsin sesleri duyacaksın bu sözü dunca, önceden ayarladığın üç beş kişi şunu bağıra bağıra slogan atsınlar. Sen bizim Cumhurbaşkanı adayamazsın işte bu kadar basit.

Artık seni hiç kimse durduramaz başkan. Helal o garibanın derdini dinleyen çözüm üreten adamdır, bu ülkede siyaset yapmak bu kadar kolay ve basit

Türkiye’de siyasetteki zekâ bilinci bu kadar basit gören kişiler bu ülkede siyasi parti genel başkanı olabiliyor ve koca halk kitleri peşinden sürüklüyor. Bu ülkede en büyük sorun muhalefet sorunu olduğu bilinmesi gerekiyor ve bu kişilere inan kitleleri iyi bir analiz yapılması lazım ey Cumhuriyetin çocukları!!!

Salih SÜTLAN