Rojda ALTINTAŞ- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- 2019'da vefat eden Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yeğeni Filiz Acıgöl son yolculuğuna uğurlandı.

2019'da vefat eden eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yeğeni Filiz Acıgöl 74 yaşında kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Tüm malvarlığını Darüşşafaka'ya bağışlayan Filiz Acıgöl için Erenköy Galippaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye öğrencileri, arkadaşları ve komşuları katıldı. Filiz Acıgöl'ün naaşı cenaze namazının ardından Karacahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

"BAKIMI KONUSUNDA DESTEK OLAMADILAR"

Yaşanan süreci anlatan komşu Ülkü Bildik Koçar, "10 sene önce emekliliğinden itibaren sağlığında Darüşşafaka'ya bağış yaptı. Darüşşafaka'nın reklam filminde oynadı, çocukların eğitimi için yapmak istediğini söyledi. Dairesini satıp daha farklı yaşayabilirdi, harcamalarını hep kısıtlardı her şey oraya kalsın isterdi. Son dönem ufak bir üzüntü oldu. Darüşşafaka'ya olumsuz bir şey söylemek için söylemiyorum ama miras bağışı olduğu için bakımı konusunda destek olamadılar. Ona üzülmüştü, biz de ona üzüldük. Keşke sağlık anlamında destekleri olabilseydi. Bundan sonrası için en azından öyle davranılsa iyi olur, akıllarında bulunsun" diye konuştu.

"HER ŞEYİNİ BAĞIŞLADI"

Acıgöl'ün öğrencisi Umut Yetişkin, "Son zamanlarda kendisine hiç masraf yapmadı. Sırf bir iki öğrencinin daha kısmetine girmesin diye her şeyini bağışladı. Masraf olmasın diye özel hastaneden çıkıp devlet hastanesine geçti. İnanılır gibi değil, aşırı idealist bir insandı" şeklinde konuştu.

"ÇOK İYİ BİR İNSANDI"

Meslektaşı Fatma Akyarı ise, "Özverili bir öğretmen, aynı zamanda çok iyi bir insandı. İyi insan tarif edin derseniz 'Filiz Acıgöl' derim. Çok üzgünüm. Kelime bulamıyorum, hemen arkadaşlarımı aradım. Hasta olduğunu bilmiyorum, haberlerini alıyordum ama uzun süre haber almamıştım" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Acıgöl'ün fotoğrafları

-Cenazeden detaylar

Arnavutköy'de inşaat attığını su kanalına döken beton mikseri sorumlusuna ceza Arnavutköy'de inşaat attığını su kanalına döken beton mikseri sorumlusuna ceza

-Röportajlar