HDP İstanbul ve Türkiye genelinde büyük bir oy kaybı yaşayacağı kesin gözüyle bakabilirsiniz.Şimdi HDP'Lİ Seçmen bana kızacak, bu adam gazeteci değil kalemini satmış trolldur diyecekler, umurumda değil, şu an Kürt seçmenin yaşadığı tüm İl ve ilçelerde nereye doğru yöneldiklerine baksınlar görmüş olacaklar HDP'nin yaşanacağı bu süreci madde madde anlatayım daha sonra kürt seçmen yaşadıkları il ve ilçelerdeki süreci bir değerlendirsinler.

1. HDP kendi seçmenin oyunu partisinde tutmak yerine CHP'ye yönlendirmiş oluyor.

2. HDP kendi seçmenin oyunu partisinde tutacak politikalar geliştirmek yerine seçmenlerin büyük bir bölümü DEVA, GELECEK, YENİDEN REFAH, SAADET Partisine dağıtmış oluyor.

3. HDP kendi seçmeni kontrol edecek yeni politikalar gerçekleştirmek yerine CHP, DEVA, GELECEK Partileri Kürt seçmenin bu partilere gitmesine fırsat vermiş oluyor

.4. HDP 2023 seçimlerinde oy oranından yaşayacağı hezimet bir sonraki yerel seçimlerde HDP'nin tamamen yok olmasına neden olacaktır.

5. HDP Millet ittifakının hiçbir yerde gösterilmeyecek, ancak ağzına bir parmak bal çalınca tüm HDP'Lİ seçmen bak bizi destekliyorlar diyecekler .Yani illüzyon oyunu 2023 Seçimlerinde kesinlik görülmüş olacaktır. HDP kendi seçmenini kendi elleriyle başka partilere dağıtmış olacaktır.

Salih SÜTLAN