Günümüzde siyaset yapmak 7 kocalı Hürmüz gibi olmak gerektiriyor sanırım.  Orası olmadı, burası olur galiba, ülkeyi kim takar maksat işimiz görünsün yeter. Sözde dava mı? Sözde din mi? Sözde millet mi? tüm bunlar gündelik işler, hatta biri sorarsa onu ben yaptım diye kasılmak böyle oluyor galiba. Birde buna siyaset deniyor, bu ülkede siyaset çamur işine dönmüş çamurdan çömlek yapmak bir zamanlar çok kıymetli bir zanaattı, şimdilerde ise bu işi fularlı hanımefendiler kravatlı bey efendiler yapmaya başlamış, haberimiz yok, maksat çamur yoğurmak değimli mutlaka tutar. Kim demiş tutmaz mayasını hoca efendi üfledi mi bal gibi tutar. Birde ilgili İngiliz anahtarı kulandın mı sen bak gör tutar mı tutmaz mı? Hatta fuarlarda bile şöyle tanıtırsan kesin olur. Bu işin çamuru Amerikan yapımı istersen yere at kırılmaz, mayası hoca efendi üflemelidir 4 yıl garanti veriyoruz.

Ya bi gidin Allah aşkına, bu ülke nedir sizden çektiği alın çamurlarınızı gidin başka yerde oynayın göstermelik değil, gerçek Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz bunu aklınızdan çıkarmayı unutmayın. Unutursanız ağabeylere sorun onlar hatırlatır ne olduklarını.

Bu ülke ne kirli emeller gördü, ne kirli hokkabazlar gördü.  O hokkabazları şimdilerde kimse hatırlamaz bilinsin. Bu topraklarda her zaman taze fidanlar çıkar, eğilmez bükülmez isterseniz, güreşe doymayan pehlivana sorun. Gerçi yenilmeye doymayan pehlivan, her zaman yiyorsa tekrar güreşelim diyecek ama nafile. Çünkü sahipleri hala yeni bir yetme arayışında bilginize benden duymuş olmayın

SALİH SÜTLAN