Emre AKAR-Özkan ÖZGER/İSTANBUL,()-SAADET Partisi ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemde olan seccade fotoğraflarıyla ilgili, "Ben onların operasyonunu umursamam, ben samimi olarak üzgünüm. Ben ailem, çocuklarımız asla hiçbir kutsala saygısızlık etmeyiz" dedi.
Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde Saadet Partisinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde düzenlenen 'Dayanışma Paylaşma ve Kardeşlik İklimi' isimli iftar yemeğine, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. İftardan önce gerçekleşen Kur'an tilavetinden sonra ezanın okunmasıyla liderler orucunu açtı. İftar programına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. İftar yemeğine davetli 5 bin 340 kişiye yemek verildi. 

“BEN SAMİMİ OLARAK ÜZGÜNÜM"
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu gündem olan seccade fotoğrafıyla ilgili konuşurken, samimi olarak üzgün olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu,“Dün akşamdan bu yana saldırı malzemesi yapılan fotoğraf karesiyle ilgili sadece iki kelam edeceğim. Bu olay iftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam, öyle bir alışkanlığım da yoktur. Herkesi kucaklarım, herkese saygı duyarım. Salon kalabalıktı ve fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o fotoğraf üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Ben onların operasyonunu umursamam, ben samimi olarak üzgünüm. Ben ailem, çocuklarımız asla hiçbir kutsala saygısızlık etmeyiz. Bizim demokrasi anlayışımızda, yönetimin temelini adalet oluşturur" dedi.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE HUZUR OLMAZ"
Kılıçdaroğlu,“ Adaletin olmadığı yerde, Sayın Karamollaoğlu'nun dediği gibi kucaklaşma olmaz. Devletin dili adaletse, her birimiz adalet için mücadele etmeliyiz. Ve adaleti bu topraklara getirmek zorundayız. Bugün yaşadığımız bütün problemlerin tamamı adaletsizlikten kaynaklanıyor. Adaletin bu topraklara gelmesi için adaletin sağlanması için 6 lider bir aradayız. Ve bu ülkeye ne olursa olsun adaleti mutlaka getireceğiz. Hepimiz söz verdik, sözümüzün de arkasında kalacağız. 2 bin 400 yıl önce söylenen bir söz var. Önemli bir bilge söylemiştir: 'Devleti yönetenler eğer zenginleşmişse onlar vatandaşın hakkını değil, kendi mal varlıklarını korurlar' diyor. Biz vatandaşın hiçbir ayrım yapmadan hakkını koruyacağız. Sayın Karamollaoğlu herkesle kucaklaşacağız dedi. Evet herkesle kucaklaşacağız. Rahmetli Erbakan'ın çok söylediği bir söz var. Hak gelecek ve batıl zail olacak" şeklinde konuştu.

“İYİLİK VE ERDEM DOLU BİR YOLCULUĞA ÇIKMANIN YOĞUN HUZURUNU YAŞIYORUM"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,“Millet İttifakının değerli liderleriyle birlikte, iyilik ve erdem dolu bir yolculuğa çıkmanın yoğun huzurunu yaşıyorum. Bu yolun sonunda millet hakkını millete teslim etmekten öte, başka bir hedef yoktur. Bu yolun sonunda bütün farklılıklarımızla birlikte hep beraber kardeşçe yaşamaktan başka gaye yoktur" ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Tarihte ciddi bir değişikliğe imza atılmasına vesile olacak bir dönemden geçiyoruz. 15 Mayıs sabahı sadece Cumhurbaşkanı değişmeyecek, ülkemizle bir bütün olarak, yeni bir döneme başlayacağız. Biz bu dönemde insanlarımızı, iteleyerek, bizlerle rakip oldukları için onları incitecek ifadeleri kullanarak göreve başlamayacağız" diye konuştu.()

FOTOĞRAF