Suriye’de Rusya’nın desteklediği Esad rejiminin alçak ve kalleş saldırısı sonucu İdlib’de 33 şehit verdik.

Türkiye ile dost görünüp haince kalleşçe sırtımızdan vuran Rusya yıllarca Akdeniz’e inmek için verdiği mücadele sonrası katil Esad sayesinde Akdeniz’e inmeyi başardı. İdlib’de yaşadığımız hain saldırı sonrası Rusya sanki hiçbir şey olmamış gibi savaş gemilerini İstanbul boğazdan geçirip Akdeniz’e göndermesi bizim ülke olarak geçmesine izin vermemiz sizce hangi gerekçe ile açıklanır.

Türkiye Ortadoğu’nun geleceğini verdiği şehitlerle yeniden şekillendirecektir. Ortadoğu’dan umudunu kesen ABD bölgedeki kontrolü vekâlet savaşlarıyla yönetmeye ve yönlendirmeye çalışıyor. Bu durumu fırsat bilen Rusya Ortadoğu ve Suriye’de kontrolün tamamen kendisinde olmasını sağlamak için katil Esad ile işbirliği yaparak bölgeye tamamen yerleşmenin derdinde ancak Türkiye’nin izni olmadan Ortadoğu’da ve Suriye’de hiçbir ülke ve hiçbir yapının varlığına asla izin vermeyecektir vermemelidir.     

****

İdlib’de verdiğimiz 33 şehir sonrası içimiz yanıyor. Esad rejimine karşı kinimiz artıyor. 9 yıldır Suriye’de devam eden iç savaş’a gözünü kulağını kapatan Avrupa Türkiye’nin İdlib’de uğradığı hain saldırı sonrası göçmenlerin Avrupa’ya geçişi için kapıyı açması tüm Avrupa’yı ayağa kaldırdı. Türkiye bu saatten sonra Suriyeli göçmenleri serbest bırakması ve Avrupa’ya gitmeleri için her türlü kolaylığı sağlaması lazım.

****

Şu üç şeyi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım:

- BİR: Mehmetçik, İdlib’de vatan savunması yapmaktadır.

- İKİ: Vatanın savunulma çizgisi, İdlib’e çekilmiştir.

- ÜÇ: Çizginin İdlib’e çekilmesinin bir numaralı sorumlusu Esad’dır.

Şunları da asla aklımızdan çıkarmayalım:

- Gün, Kayıtsız şartsız Mehmetçiğin yanında yer alma günüdür.

- Gün... Bir olma, beraber olma, dayanışma içine girme, metin olma günüdür.

- Gün... Şehitleri siyasi çekişmelere alet etmeme günüdür.