Türkiye’de rövanşsit siyaseti nasıl yapılır diye bakarsanız çok net görürsünüz.  Ben daha fazla ülkeleri etkilerim diye devam kavga edildi, sonra bu iş ülke içinde sonuç vermeyecek ki konu çok daha başkalaşmaya başladı.

Yerel siyasette şişirilen balonlar kediliğinde sünmeye başladı. Bir insanın en büyük düşmanı kendi nefsidir. Nefsine ve kibrine yenik düşen en başta kaybetmeye başlar bunun örneklerini ülke siyasetinde görmek fazlasıyla mümkün.

Biri musluk açma siyaseti ile ağaçtaki yaprakların kendisini alkışladığını söyler, diğeri vatandaşa şirin görünmek için kuranı hatim ettiğini söyletir.

Yetmedi birde beni deneyin der, yahu kardeşim böyle ısmarlama siyaset olur mu?

 Beni deneyin falan, bu bisiklet mi? Bende bir tur atayım der gibi

Türkiye siyasetinin geldiği noktaya bakın

Ülke siyaseti bu tür rövanşsit hamlelerle sonuç vermeyince, bakalım başkaları ne diyor diye bakılıyor. Şimdi bu rövanşsit hamlelerini uluslar arası podyumuna taşındılar.  ABD, İngiltere ve Avrupa herkes benim adamım kazanır diye kavgaya tutuşmaları, Türkiye siyasetine en çok biz etki yaparız, kavgası galibi sizce kim kazanır?

Kolunu veren kafasını kaptırmış görünüyor.  Birileri için Türkiye de siyaset yapma yolculuğunun bitiş tarihi 2023 görünüyor.

Kimileri anılarıyla, kimileri ise yabancı anısıyla anılacak sanırım…

Salih SÜTLAN