Halk bank davası

Günlerce tv kanallarında ve gazetelerde haberleri en detayına kadar yapılan Halk bank davası bildiğiniz gibi Amerika’da görüldü en son Halk bankası genel müdürü ve halk bankası personeli mahkûm ettiler.

 Bu dava üzerinden Türkiye’ye ayar vermeye çalışan Amerika’yı haklı bulan ana muhalefet partisi genel başkanı ve milletvekilleri o dönem ne diyorlardı.  Ak parti İrandan halk bank üzerinden kara para ve altın akladı diyorlardı.

Amerika’da görülen Halk bank davasında bankanın genel müdür ve personeli haksız yere yargılandı ve mahkûm edildi.

 Yani bir şirket düşünün kara para akladılar diye müdürü yargılanıyor tutuklanıyor, personeli yargılanıyor ve tutuklanıyor ama ne yazık ki o şirketin asıl patronu yargılanmıyor ve dokunulmuyor.  Bildiğiniz gibi dönemin ekonomi bakanı Ali Babacandı.

O görülen o davanın idea namesinde Ali Babacan’ın ismini kim ne amaçla çıkardı?

Yani kime hizmet için görevlendirmiş bir düşünün.

128 milyar dolar algısı kim için yaptı?

Herkesin bildiği ve günlerce tartışılan malum 128 milyar dolar nerede diye Türkiye’nin her il ve ilçelerinde afiş astırıp kampanya yaptıran.

İstanbul 15 Temmuz köprüsünde devasa afiş astıran o sırada polise memurlarına hakaret eden milletvekillerini gördük tv ekranlarında

Ülkede kaos oluşturup döviz operasyonu yapan kişi, bu günlerde 6!lı Masa kurgusunu ile yol alabileceğini düşünen siyasi aklın ayak işlerini gören kişidir.

O dönem Türkiye’de dolar silahını Amerikan için kullanan halkı galeyana getiren.

Valiz dolusu parayı nerden ve kimden alarak banka yolu ile değil parti hesabı ile değil

Daha önce milletvekilliği yapmış bir işadamına telefon açıp kendisi için o iş adamı üzerinden yüklü miktarda dolar almasını kişi

Bu devletin kendisine tahsis ettiği koruma polis memuru ile o eski milletvekiline çanta dolusu Türk lirası göndererek Ankara’da bir döviz bürosundan yüklü miktarda dolar aldıran kişi CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğludur.

Bunun bir iftira olduğunu yazacaklar biliyorum.

Ama bu açıklamayı yapan belgesini bir tv kanalında gösteren CHP eski milletvekili Mehmet Sevigendir merak eden Mehmet sevigine sorabilirler.

Beyaz toroslarla cinayet

Kürtlerde derin acılar ve izler bırakan bir dönemin en çok bilenen beyaz toroslar

1990’lı yıllarda tam bir travma döneminin başlangıcı olmuştur.   Beyaz Toros’ların geri gelmesi, JİTEM’in faili meçhullerinin, Sapanca ölüm üçgenlerinin bilindiği üzere 1996 yıllarında iç işleri bakanı olan Mehmet Ağır 3 Kasım 1996 tarihinde 06 AC 600 plakalı Mercedes marka otomobilin Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bir kamyon ile kaza yaptı. Türkiye bir gerçeği işte o zaman gördü.

Haksız yere katledilen yüzlerce Kürt iş adamı bu devletin içine yerleştirilen piyonlar tarafında yapıldı.

Susurluk kazası o dönem gündem olunca Mehmet Ağırın yerine Meral Akşener İçişleri bakanlığına getirildi.  

28 Şubat döneminde başörtüsü dayatması yapılırken okullarda başörtüsü yasağına içişleri bakanı imzası olduğuyla övünen

Meral Akşener o zaman rahmetli Mehmet Ali Birandın 32. Gün programında söylemişti.

 Peki, Kürt iş idamlarına beyaz Toroslar ile cinayeti yapan kimleri biliyor o dönem içişleri bakanı olarak kimleri tutukladı.  O meçhul cinayet işleyen kimlerdi? 

Şimdilerde mevcut içişleri bakanı Süleyman Soylu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan ‘’ahmak’’ polemiği yüksek seçim kurulu üyelerine diyen Ekrem İmamoğlu hakkında yüksek seçim kurulu açtığı davada mahkûm edildi.

Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkûmiyet kararı sonrası sevinip ona sarılan Meral Akşener şimdi Ekrem İmamoğlu üzerinde kimler tekrar devletin içine girmesini istiyor ?

Salih SÜTLAN