Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta  cuma gününden başlayarak ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının  cumartesi gününe kadar etkisini artırarak süreceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklarının Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu  ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer illerde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği ifade ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun iç kesimlerinde (İç Anadolu, Ege'nin iç  kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleriyle Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri)  eylül ayında kaydedilmiş uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması ve  yer yer üzerine çıkması kaydediliyor.

Sıcaklıkların cumartesi gününden bu yana yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayıp ülke geneline kadar azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece  üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

Sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00  saatlerinde yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hafta sonuna kadar bazı il merkezlerinde görülmesi tahmin edilen en yüksek sıcaklıkları şöyle:

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL 23°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

ANKARA 20°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR 23°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA 26°C, 33°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK 21°C, 26°C
Az bulutlu ve açık

TRABZON 22°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM 12°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR 21°C, 41°C
Az bulutlu ve açık