UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşmanın ardından Roma'yı penaltılar sonucunda 4-1 mağlup ederek 7'nci kez kupayı müzesine götürdü.
UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile Roma, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da karşılaştı. Mücadelede İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor düdük çaldı. Anthony Taylor'ın yardımcılıklarını Gary Beswick ile Adam Nunn üstlendi.
Sevilla mücadeleye, "Bono, Jesus Navas, Bade, Gudelj, Alex Telles, Fernando, Rakitic, Torres, Ocampos, Gil, En-Nesyri" ilk 11'iyle başladı. Roma ise "Patricio, Ibanez, Mancini, Smaling, Zeki Çelik, Cristante, Matic, Spinazzola, Pellegrini, Dybala, Abraham" kadrosuyla sahada yer aldı. 
Büyük çekişmeye sahne olan dev maçın 35'inci dakikasında Roma'nın golünü Dybala kaydederken, Sevilla'nın golu ise 55'inci dakikada Mancini'nin kendi filelerini havalandırmasıyla geldi. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Sevilla, 7'nci kez yer aldığı finalde penaltılar sonucunda rakibini 4-1 mağlup ederek kupayı kazanan taraf oldu. İspanya ekibi 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 yıllarında da kupayı kazanan ekip olmuştu.
ZEKİ ÇELİK İLK 11'DE BAŞLADI
Roma forması giyen milli futbolcu Zeki Çelik ise final maçına ilk 11'de başladı. 26 yaşındaki futbolcu, 90'ıncı dakikada yerini Nicola Zalewski'ye bıraktı.
MOURINHO TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNDE İLK KEZ BİR AVRUPA FİNALİ KAYBETTİ
Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Avrupa kupası finalinde kaybeden taraf oldu. Kariyerinde bu zamana kadar 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Kupası ve 1 UEFA Konferans Ligi finaline çıkan Mourinho, bu maçların tamamında kupanın sahibi olmuştu. Portekizli teknik adam, Roma'nın UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla'ya penaltılar sonucunda mağlup olmasıyla teknik direktörlük kariyerinde bir ilki yaşadı.
DYBALA 2010/11'DEN SONRA İLK KEZ
Roma forması giyen Paulo Dybala, Avrupa kupası finalinde 2010/11 sezonundan bu yana gol kaydeden ilk Arjantinli oyuncu oldu. Mücadelenin 35'inci dakikada Sevilla filelerini havalandıran Paulo Dybala, 2011 Şampiyonlar Ligi finalinde Lionel Messi'den sonra gol atma başarısı gösterdi.