Beşiktaş ara transfer döneminde kadrosuna dahil etmek için büyük çaba sarfettiği Tolgay Arslan'ın işini resmen bitirdi. Bir süredir Alman ekibi Hamburg ile sıkı pazarlık halinde olan Siyah-Beyazlılar, birkaç saat önce transferi resmiyete döktü. Kartal, Tolgay Arslan için Hamburg'a 300 bin Euro (Yaklaşık 850 bin TL) bonservis bedeli ödeyecek. Tolgay, pazartesi günü İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçecek, ardından ise resmi sözleşme imzalayacak. Kulüpler arasındaki anlaşmaya göre Hamburg, Tolgay'ın bir sonraki satışında bonservis bedelinin yüzde 10'unu alacak.
 
'Çok heyecanlıyım'
 
Transferin mutlu sonla bitmesinin ardından ilk açıklamasını FANATİK'e yapan Tolgay, kariyerine Türkiye'de devam edeceği için çok mutlu olduğunu söyledi. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Türkiye'nin büyük takımlarından birinde oynayacağım için çok mutluyum. Beşiktaş'ı seçtiğim için çok heyecanlıyım. Kariyerime Türkiye'de devam edecek olmak beni çok heyecanlandırıyor. Türkiye'de, Beşiktaş formasıyla çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Herkes için hayırlı bir transfer olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.
 
3.5 yıllık sözleşme
 
Beşiktaş'ın, Tolgay Arslan'la 3.5 yıllık bir sözleşme yapacağı öğrenildi. Siyah-Beyazlılar'ın çok düşük bir bonservis bedeliyle renklerine bağladığı orta saha oyuncusuna sezonun ikinci yarısında 700 bin Euro ücret vereceği ifade ediliyor. Önümüzdeki sezon 1.4 milyon, 2015-2016 sezonunda 1.5 milyon, 2016-2017 sezonunda ise 1.6 milyon Euro garanti ücret alması beklenen Tolgay'ın, maç başı ücretinin ise 10 bin Euro olacağı bildiriliyor.