- Kadın futbolunun başarılı temsilcisi Soma Zafer Spor ve Geleceğe Gol girişimi, yaz aylarında kapılarını futbol seven genç depremzede kızlara açacak

İSTANBUL, ()

Soma Zafer Spor ve Geleceğe Gol, yaz aylarında futbol oynayan, futbol seven depremzede genç kızları misafir edecek. 
Soma'da 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden kazasından etkilenen gençlerin hayatına dokunmak amacıyla kurulan Soma Zafer Spor ile bir araya gelen sporda cinsiyet ayrımcılığı konusunda farkındalık yaratmaya odaklanan Geleceğe Gol girişimi, 6 Şubat depreminden etkilenen depremzede gençlere de ulaşacak.
Soma Zafer Spor Kulübü Başkanı Hakan Arslancan, Geleceğe Gol kurucusu Ela Demiral ve Soma Zafer Spor Sportif Direktörü ve Genel kaptanı Ayla Yılmaz, kadın futbolu ve projeleriyle ilgili bilgi verdi.
Kulüp Başkanı Hakan Arslancan antrenör olarak yürüttüğü kariyerinde Soma'daki maden kazasının ardından sosyal girişimci olmuş bir toplum önderi. Bu yıl Kadınlar 1'inci Ligi'ne çıkan Soma Zafer Spor, TFF Kadınlar 1'inci Ligi'nde oynayan tek ilçe takımının başarısında Arslancan'ın büyük katkısı var. 
Hakan Arslancan, yaz aylarında futbolu seven depremzede genç kızlara da kapılarını açacaklarını duyurdu. 
Soma Zafer Spor ile projeler üreten Geleceğe Gol kurucusu lise öğrencisi, sosyal girişimci Ela Demiral, dezavantajlı bölgelerde özellikle sporla hayatı değişen genç kızlara hem manevi, hem de maddi destek verilmesini sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için yola çıktıklarını anlattı. 
Demiral, "Kadın futbolunun Türkiye'de Avrupa seviyelerine gelebilmesi için epey yolumuz var. Ben ve arkadaşlarım, bu sektöre inanan herkes kadın futbolunun Türkiye'deki öncüleriyiz. Son yıllarda Türkiye'de de kadın futboluna olan ilgi arttı. Ancak Anadolu'da futbol oynamak isteyen ve bu alanda yetenekli olan gençlerin desteklenmesi gerekiyor. Soma'daki takımımız çok başarılı oldu ve Milli Takıma oyuncular verdi. Hatta Soma'daki kızlar arasından yurt dışına transfer olanlar oldu" diye konuştu. 
Ela Demiral ayrıca, yaz aylarında Soma Zafer Spor Tesisleri'nde depremzede kadın futbolcuların da misafir edileceğini, bunun için de destek beklediklerini söyledi. Kite, sörf ve wing chun (Güney Çin kökenli geleneksel dövüş sanatı) sporları yapan Demiral, aynı zamanda sosyal fayda için de maratonlarda koşuyor. 
Soma Zafer Spor Sportif Direktörü ve Genel kaptanı Ayla Yılmaz da, kadın futbolunun gelişimi için spor branşlarında cinsiyetçi yaklaşımın terkedilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bizim kulübümüz Soma'da 2014 yılında meydana gelen maden faciasının ardından kuruldu. O dönemin özellikle kız çocukları üzerinde yarattığı psikolojik travmayı atlatabilmeleri için sosyal destek amaçlı sportif bir hareket olarak yola çıktık. Dolayısıyla bu konuda yaşanmış bir tecrübeye sahibiz. Havaların biraz daha ısınması ile Geleceğe Gol Ekibi ile birlikte deprem bölgesinde yaşayan, futbolu seven kızları tesislerimizde gruplar halinde misafir ederek, onları içinde bulundukları olumsuz ortamdan uzaklaştırmayı planlıyoruz. Kulüp tesislerimiz böyle bir organizasyon için son derece yeterli ve konforlu. Çözmemiz gereken tek sorun kızların burada kaldıkları sürece yemek işlerini çözmek. Bu konuda bir yemek şirketinden profesyonel destek almamız ve bunun bütçesini bulmamız gerekiyor" dedi. 
Bu arada Soma Zafer Spor'dan Rukiye Canba ve Selis Demirci U-17 Kız Milli Takımı'na, Kübra Gözmener U-19 takımına, Elif Çetin de U-15 Kız Milli Takımı'na davet edildi. Selis Demirci aynı zamanda ABD'de West Alabama Üniversitesi'ne de transfer oldu.