Petrol Ofisi, tekerlekli sandalye basketbolundan atletizme, halterden paratriatlona 20 bedensel engelli spor dalında faaliyet gösteren Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile (TBESF) sponsorluk anlaşmasına vardı.

Bu yıl, tarihinde ilk kez dünya şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Takımı’na sponsorluk desteği sunan Petrol Ofisi, bugün düzenlenen basın toplantısında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile yeni bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorluk kapsamında engelli sporculara olan desteğini büyütmeyi amaçlayan Petrol Ofisi, Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı’nın yanı sıra TBESF’ye bağlı 20 branşın sporcularının da sponsorluğunu üstlenecek. Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Av. Muaz Ergezen’in katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısında iş birliğinin ayrıntıları paylaşıldı.

“SPORUN ORTAK PAYDADA BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR ÖZELLİĞİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu sadece futbolu değil tüm branşları kapsıyor. Bu branşlarda çeşitli sporcuların hikâyelerini dinleyince çok etkilendik. Farkındalık yaratmak adına desteğimizin zaruri olduğunu düşündük. Ampute Futbol Takımı’na olan sponsorluğumuzun üstüne ne koyabiliriz diye düşündük, desteğimizi bu şekilde göstermekten çok mutlu ve gururluyuz. Bir enerji alt yapı şirketi olarak enerjimizi alt yapımıza yönlendirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bunu aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak yapıyoruz, üstüne koyarak devam etmek ise ana amacımız. Sporun ortak paydada tüm Türkiye bazında bütünleştirici bir özelliği olduğuna inanıyoruz. Bahsi geçen prensiplerle örtüşen tüm imkânlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

“BU BİRLİKTELİK BİZİM İÇİN ÇOK MÜHİM, BERABER ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Av. Muaz Ergezen ise görüşlerini şöyle ifade etti:

“Bugün bizim için çok özel bir gün. Böyle bir günün BM Dünya Engelliler Farkındalık Haftası’na denk gelmesi ayrı bir önem arz ediyor. Ampute Futbol Dünya Şampiyonası’na 24 ülkenin katılımıyla İstanbul’da ev sahipliği yaptık. Turnuvanın sonunda ise şampiyon olduk. Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayacağımız şu zamanlarda ülkemize milli takımlar seviyesinde şampiyonluk getirdiğimiz ve şu ana kadar tek olduğumuz için de ayrıca gururluyuz. Bugün geldiğimiz noktada Petrol Ofisi ve yönetimi ‘Biz tüm branşlarda Bedensel Engelli Spor Federasyonu’nun yanında olalım’ kararı aldı. O yüzden onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim her bir kardeşimizin muhteşem bir hayat hikâyesi ve başarısı var. Onlar bizim için birer kahraman ve şampiyon; aynı zamanda bedensel engelli camiası olmak üzere tüm milletimiz için de birer rol model. Bu birliktelik bizim için çok mühim, beraber çok güzel işlere imza atacağız.

“Bizim yeni yetenekleri keşfetmemiz, yeni insanları taşımamız lazım. Var olan sporcularımızın daha iyi bir performans göstermelerini sağlamamız lazım. Bunun için de daha fazla katılımcı elde etmemiz gerek. Bu desteklerle sesimizi daha fazla duyurabileceğimizi düşünüyoruz, daha fazla insanımızı sahalara, salonlara davet etmek istiyoruz.”