Avrupa şampiyonu milli atlet Tuğba Danışmaz, deprem sürecinin ardından sezona devam edip etmeme konusunda kararsız kaldıklarını ancak Türk halkının yüzünde bir tebessüm oluşturmak için piste çıktığını ve bunu başardığını belirtti.
Milli atlet Tuğba Danışmaz, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Kadınlar 3 Adım Atlama finalinde 14.31’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Danışmaz, yarışmanın ardından Demirören Haber Ajansı’na () açıklamalarda bulundu. Heyecanlı ve çok mutlu olduğunu aktaran Danışmaz, “Deprem felaketinin ardından ne yapacağız, kimin için yapacağız diye düşünmeye başladık. Bizim kendi emeklerimiz vardı ve bir karşılığı olması gerekiyordu. Sezona devam edip etmeme konusunda kararsızdık. Bir anlam ifade etmiyordu, kötü bir süreçti bizim için. Sonra zaten bazı yarışlarımız iptal edildi, bazıları ertelendi. Sonrasında belki insanların yüzünde bir tebessüm oluşturabiliriz diye düşündük. Çünkü kendi ülkemizdeyiz ve desteklemeye gelen insanlar olacaktı. Hala daha ne olduğunun farkında değilim. Heyecanlıyım ve çok mutluyum” dedi.
“REKOR BENİM OLDUĞU İÇİN KOLAY GELDİ KIRMAK”
Altın madalyanın yanı sıra kendisine ait Türkiye rekorunu da kırdığı için çok sevindiğini belirten Danışmaz, “Rekor benim olduğu için, kolay geldi kırmak. Beni mutlu eden rekor olmadı. Ona da sevindim tabii ama asıl önemli olan kendi evinizde avantajı kullanmak ve desteği karşılıksız bırakmamaktı. Başardığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Tuğba Danışmaz’ın açıklamaları