Başakşehir Belediyesi’nin gençlik ve spor organizasyonu olan İstanbul Gençlik Oyunları’nın final programı ve ödül töreni gerçekleştirildi. İstanbul’un 39 ilçesinden gençlerin katılımıyla 25 branşta gerçekleştirilen turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve okullar ödüllerine kavuştu. Yaklaşık 25 farklı branşta 4 kategoride yarışmalar yapıldığını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Buradan tüm gençlere duyurmak istiyorum, her yıl yapılan bu organizasyonlara mutlaka sizler de dahil olun, bu heyecanı sizler de yaşayın” dedi.

Başakşehir Belediyesi tarafından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ilçedeki liseler arasında başlatılan, İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle bu yıl 39 ilçede gerçekleştirilen İstanbul Gençlik Oyunları, final programı ve ödül töreniyle tamamlandı. Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda, Gençlik ve spor organizasyonundaki 25 branşta dereceye giren öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve okullara da ödülleri verildi. Binlerce gencin katıldığı festival, bando gösterisinden 39 ilçe bayrak yürüyüşüne kadar birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da festivalde gençlerin coşkusuna ve heyecanına ortak oldu.  

"BU HEYECANI SİZLER DE YAŞAYIN"

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Gençlik Oyunları Türkiye’nin en büyük gençlik faaliyetidir. 2017 yılında bir hayalle başlayan organizasyon yaklaşık 155 bin gençle 8 ay boyunca sürdü. Başladığımızda sayımız 5 bindi, her yıl artarak devam etti. İstanbul’da 39 ilçede yaklaşık 2 milyon gençle iletişim kuruldu ve 850 bin liseden 155 bin gencin yarıştığı çok büyük bir organizasyon haline geldi. Yarışmalar kültür- sanat, spor, teknoloji ve sosyal sorumluluk kategorileri olmak üzere 25 farklı branşta 4 kategoride yapılıyor. Birazdan ödüller verilecek. Buradan tüm gençlere seslenmek istiyorum, her yıl yapılan bu organizasyonlara mutlaka sizler de dahil olun, bu heyecanı sizler de yaşayın. Belki de yeteneklerinizi keşfedeceksiniz ve bu sayede ‘evet, ben bunları da yapabiliyormuşum’ diyeceksiniz. Aynı zamanda tüm okulların olması bizim için çok değerli ve çok kıymetlidir. Bu arada  gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutluyorum” dedi.

“UMARIM GELECEK SENE TAKIMIM VE OKULUM ADINA ŞAMPİYON OLURUM”

TOKİ Atakent Spor Lisesi’nden voleybol turnuvasına katılan Seccad Yıldız ise (17), “Voleybol turnuvasında yaşadığım ufak bir sakatlık nedeniyle bana fedakarlık ödülünü layık gördüler. Bu yüzden Gençlik Oyunları’na teşekkür ediyorum. Yaptıkları organizasyon çok başarılı. Umarım gelecek sene takımım ve okulum adına şampiyon olurum. İnşallah bu duygu herkese nasip olur çünkü çok güzel bir duygu” diye konuştu.

“3 KUPA KAZANDIK”

TOKİ Fenertepe Ortaokulundan yarışmaya katılan Damla Çıkrık da basketbol branşında birinci olduklarını belirterek “En değerli oyuncu seçildim. Çok eğlenceliydi, 7 aylık bir süreç bizim için zorlu geçti. Ama arkadaşlarımla hepsinin üstesinden geldik. Biz 3 kupa kazandık. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

İstanbul Gençlik Oyunları’nda en fazla madalya kazanan okullar şu şekilde belirtildi:

Başakşehir İlçe Geneli Ortaokul Kızlar

Başakşehir TOKİ Fenertepe Ortaokulu

İBB Yavuz Sultan Selim Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu

Başakşehir İlçe Geneli Ortaokul Erkekler

İbrahim Koççaslan Ortaokulu

TOKİ Mustafa Kutlu İBB Ortaokulu

Kayaşehir Şeyh Şamil İmal Hatip Ortaokullar

Başakşehir İlçe Geneli Lise Kızlar

TOKİ Kayaşehir Anadolu Lisesi

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi

Topkapı Okulları (Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Başakşehir İlçe Geneli Lise Erkekler

Topkapı Okulları (Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ömer Döngeloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Aliye İzzetbegoviç İmam Hatip Lisesi

İstanbul Geneli Kızlar

TOKİ Atakent Spor Lisesi - Küçükçekmece

Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi - Kağıthane

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi - Esenyurt

İstanbul Geneli Erkekler

Ömer Döngeloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi -Başakşehir

TOKİ Atakent Spor Lisesi – Küçükçekmece

Topkapı Okulları (Özel İstanbul OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)