Galatasaray Kulübü, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için imza töreni düzenledi.
 
Hamzaoğlu, İkinci Başkan Hamdi Yasaman ve yönetici Abdurrahim Albayrak'ın hazır bulunduğu imza töreninde, sezon sonuna kadar kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
 
Yasaman: Hamzaoğlu'ndan çok şeyler bekliyoruz
 
İkinci Başkan Hamdi Yasaman, "Hayırlı bir iş için buradayız. Hamza hoca ile imzaladık. Galatasaray kulübü için hayırlı olsun. Çok güveniyoruz. Devamlı çıkışta. Son yılların göze çarpan hocası. Akhisar ve A Milli Takım'da görev yaptı. Burada da İnşallah 4. yıldızı alacağız. Kupayı da alacağız. Buradaki kupaları alacağız. Kendisi önemli hoca. Bu yükü kaldıracak kapasitede. Albayrak bize Hamza'yı kazandırdı, sağolsun. Kendisine başarılar diliyorum ve kendisinden çok şey bekliyoruz. Seyircimize zevk vermemiz lazım. Hocanın bunu başaracağını söyleyebilirim" dedi.
 
Albayrak: Hiçbir şekilde bizimle para konuşmadı
 
Yönetici Abdurrahim Albayrak ise "Galatasaray camiası için hayırlı olsun. Çoktan beri Hamza hoca benim beynimdeydi. Hamdi başkanım ve yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tek olumsuz bir şey çıkmadı. Hamza hocanın başarılı olacağına inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Hamza hoca "Benim için önemli Galatasaraydır" dedi. Hiçbir şekilde bizimle para konuşmadı. Kendisine teşekkür ediyorum" açıklamalarını yaptı.
 
Hamzaoğlu: Gözlerimi burada açtım
 
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu şöyle konuştu: "Gözlerimi burada açtım. Tekrar sizlerle olmaktan mutlu ve gururluyum. Bize bu görevi layık gören başkan ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Bundan sonra bize düşen mahcup olmamak. Allah bizi mahcup etmesin. Size güzel şeyler söylemek isterim. Ama bunları keskin bir şekilde söylemek kolay değil. Başarı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kazanmak için, sportmenlik içinde mücadele eden bir takım olacağız. Camianın beklentilerin farkındayız. Üstesinden geleceğine inanıyoruz. Milli Takım'da görevdeydim. Yıldırım Demirören başkanımıza ve Fatih hocama teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde önümde durmadılar. Senin için önemli görev. Fatih hocaya bana güvendiği için teşekkür ederim."
 
'Sneijder'le hiçbir sorunum yok'
 
Hamzaoğlu, Sneijder için şu yorumda bulundu: "Sneijder, 'Türkiye'de oyuncuların 3-4 pas yapmadan topu ayağından çıkarmadığını' söyledi Ben orada Milli Takım hocası vasfıyla oturuyordum. Dünya Kupası'ndasınız ve anlamsız bir röportaj. Bizim için Türk oyuncular kıymetlidir. Yabancı oyuncularımız da kıymetlidir. Sneijder de bunlardan bir tanesidir. Sanki Sneijder'e karşı söylemim olmuş gibi algılanıyor. Bize gelen tüm yabancı oyuncular ne için geldiklerini bilmeleri, kulüplerine layık olmaları lazım. Sneijder'le hiçbir sorunum yok. Belki biraz ileri gitmiş olabilirim. Bunu da kabul ediyorum. Kendisiyle konuşacağız. Aramızda benden yana problem yok. Birlikte G.Saray'ın başarısı için çok büyük işler yapacağız."
 
'Taffarel görevine devam edecek'
 
Hamzaoğlu şöyle devam etti: "Babamın ruhu şad olsun. Allah mekanını cennet etsin. Fatih hoca bu anlaşmadan çok mutlu olduğuna eminim. İnşallah onu da mahcup etmeyeceğim. Üzerimde baskı yok. Şu anda lider durumdayız. Benden önceki hocamı tebrik ediyorum. Eksiklerimiz de var. Biz de bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Amacımız güçlü bir camia ve aile olmak. İlk önceliğimiz antrenmanları keyifli hale getirmek. Bunun eksikliği var. Hepsi çok gayretliler. Ama hep birlikte takım halinde yapamıyorlar. Güçlerini birleştirip beraberce neler yapabileceklerini görmeleri lazım. Oyuncular birlikte oynamaktan mutlu olacaklar. Taraftarımıza da aynı coşkuyu yaşatmayı hedefliyoruz. Ekibimiz tamamen aynı. Değişiklik yok. Taffarel'e hayır demeyiz. Hepimizin amacı Galatasaray'a hizmet etmek. Taffarel kaleci antrenörü olur. Pozisyonunu hiç değiştirmeden görevine devam edecek. Metin hoca da Taffarel'le çalışmaktan çok mutlu olurum dedi. Metin hoca ayrıca altyapıda kalecilerden sorumlu oldu. Ekibimde Fuat Buruk, Yıldırım Uran, Serkan Selman ve kaleci antrenörü Metin Mert görev yapacak.
 
'İstikrar çok önemli bir kazanç'
 
İstikrar çok önemli bir kazanç. Önemli olan o istikrarı kimlerle yakalayacağınız. Bütün arkadaşlarımıza objektif bir şekilde bakıp ona göre değerlendireceğiz. Hakem ve rakipten asla ve asla bir şey beklemeyen bir takım oluşturacağız. Kupa maçında oynamayan arkadaşlarımızı değerlendireceğiz. Bütün arkadaşlarımızın katkısıyla her iki alanda da başarılı olmaya gayret edeceğiz. Mevcut olan kadromuzla en iyi işleri yapmaya çalışacağız. Transfer döneminde ihtiyacımız olursa oyuncu alacağız.
 
'Sistem değişebilir'
 
Bundan önceki takımlarımda 4-2-3-1 düzeninde oynadım. Bu düzende oynamamın sebebi oyuncularımın durumuydu. Sistem değişmez diye bir şey yok. Oyun içinde sistemden sisteme geçiş olur. Çift forvet önemli bir etki Galatasaray için. Birçok maça çift forvetle çıkacağız belki. Kariyerimi riske ettiğimi düşünmüyorum. Riske ettiysem de Galatasaray'a değer. Sözleşmeyi Mayıs ayına kadar yapalım dedim. Ben bağlayıcı olmaktan yana değilim. Kulüpler antrenörü sıkmamalı. En küçük imada dahi burada durmam. Biz buraya kulübümüze hizmet için geldik. Amacımız uzun yıllar hizmet edebilmek. Bu karşılıklı güvenle, çalışmayla olacak iş. Hiçbir zaman çok ileriyi düşünmem. Sadece önüme açılan kapıdan girip orada ne yapmam gerektiğini düşünürüm. Teklifi babamı kaybettiğim günün akşamı aldım. Abdurrahim abi aradı. Kızım yanıma geldi. Sağolsun Abdurrahim abi acımızı dindirecek bu mutlu haberi verdi. İlk önce kızımla paylaştım. (Gözleri doldu, sesi titredi)"
 
'Bilal'i transfer etmek gibi bir düşüncem olmadı'
 
Biz Galatasarayız. Biz hep beraberiz, bir bütünüz. Ayrımcılık yapmaya hiç gerek yok. Burada bulunan herkes Galatasaray'ın başarısı için ortaya bir şeyler koymaya çalışıyor. Camia tüm oyuncularımıza sahip çıksın. Birlik beraberlik her zaman vardı. Sadece üstü örtülmüş. Galatasaray ateşi yakında yüreklerde yanacak. Eskişehir maçı ilk maçımız olacağı için taraftarımızın bize destek olacağını düşünüyorum. İnşallah biz de o desteğe layık oyun oynarız. Selçuk konusunda; kaptanlarımızın görev ve sorumlulukları vardır. Gerektiğinde Selçuk'la olduğu gibi diğer oyuncularımla bire bir görüşmelerim olacak. Bireysel olarak değil, birlikte atacağımız adımlara odaklanacağız. İnşallah bunu da zaman içinde göreceğiz. Bilal benim için değerli oyuncu. Şu ana kadar onu transfer etmek gibi bir düşüncem olmadı.