İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'yi takımın başına getiren Galatasaray, Fransız medyasına göre Olcan Adın'dan sonra bir ismin daha transferini bitirdi.

Anlaşma 4 yıllık

Fransa'dan 'Le Progrès'in haberine göre Galatasaray, Mevlüt Erdinç transferinde sona yaklaştı. Başkan Ünal Aysal'ın 'Mevlüt transferinde kararı Cesare Prandelli verecek' açıklamasının ardından İtalyan hocanın bu transfere onay verdiği ve transferin bitme aşamasına geldiği aktarıldı. Le Progres gazetesinde çıkan habere göre oyuncunun yakın zamanda İstanbul'a geleceği belirtilirken Galatasaray'la Mevlüt Erdinç'in 4 yıllığına anlaştığı aktarıldı.

Teknik direktörü yeşıl ışık yakmıştı

Saint-Étienne Teknik Direktörü Christophe Galtier, cumartesi günü yaptığı açıklamada Mevlüt için Galatasaray'ın teklif yaptığını ve oyuncunun tercihlerine saygı duyacaklarını belirtmişti. Le Progres'te yer alan habere göre Mevlüt transferinin gerçekleşmesinde oyuncunun istekli oluşunun büyük bir payı var. Mevlüt’ün Galatasaray’a trasferi ile ilgili bonservis detaylarına yer veilmeyen haberde sarı kırmızıların Saint-Étienne’le ufak pürüzleri çözmesinin ardından Türk yıldızın İstanbul’a geleceği belirtildi. Mevlüt Erdinç geçen sezon Fransa Ligi'nde 31 maçta 12 gol atarken 4 de asist yapma başarısı gösterdi.