Katar’da düzenlenen Dünya Kupası ile eşzamanlı gerçekleştirilen FIFA Futbol Ligi Be The Champion League (BTC League) karşılaşmaları, FIFA’nın en yeni versiyonu[D1]  2023 sürümüyle dün başladı. BtcTurk sponsorluğunda düzenlenen BTC League’de aralarında Fenerbahçe ve Galatasaray espor takımlarının da yer aldığı 8 takımdan biri, 25 Aralık’ta düzenlenecek final karşılaşmasıyla şampiyon olacak. BtcTurk Marka Uzmanı Ertan Ece, “Dünya Kupası nedeniyle özlenen Süper Lig’e yakın rekabeti taraftarlara bu turnuva ile tekrar yaşatalım istedik” dedi.

Türkiye eMillî Takımının ana sponsorlarından olan BtcTurk, Be The Champion League’e (BTC League) bir kez daha ev sahipliği yapıyor. Başarılı ve profesyonel espor takımlarıyla oyuncularının karşılaştığı turnuvaya bu kez Fenerbahçe Espor, Galatasaray Espor, Digital Athletics, IF Parla Esports, DenizBank İstanbul Wildcats, FUT Esports, Team Demiral ve Fire Flux Esports takımları katılıyor.

İstanbul Maslak ESA Esports Arena’da başlayan ve üç hafta sürecek olan BTC League karşılaşmaları 1-2 Aralık, 7-8 Aralık ve 20-21 Aralık tarihlerinde devam edecek. BtcTurk’ün twitch kanalından da takip edilebilen turnuva, 25 Aralık’ta düzenlenecek final karşılaşmasıyla sona erecek. Seyirci katılımına açık olan final maçları, dileyenler tarafından ESA Esports Arena’da yerinde izlenebilecek.

“ÜLKEMİZDE FIFA 2023 OYUNU İLK DEFA BİR TURNUVAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Destekledikleri pek çok kategori ve ‘Yeni Neslin Yanındayız’ mottosuyla Türk sporunun en önemli paydaşları arasında yer aldıklarına dikkat çeken BtcTurk Marka Uzmanı Ertan Ece, “Bu seri, ülkemizde 2022 yılında olmamıza rağmen FIFA 2023 oyununun ilk defa bir turnuvaya dönüşmüş halini içinde barındırıyor. FIFA her yılın sonunda yeni oyuncularla, yeni kartlarla ve yeni sporcularla oynayabileceğimiz yeni bir seri yayınlıyor. Şu an Dünya Kupası zamanı ve tüm dünyayı saran bir futbol çılgınlığı var. Tabi bu oyunlara da yansımış durumda. Futbolun oyuncular dışında değişkenlik gösterdiği bu dönemde oyun içinde de bir sürü değişiklik var. Bunları espor ortamında aynı anda yaşayalım istedik. Bizim futbol iklimimizde insanların alışık olduğu rekabet ortamı var. Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, Süper Lig’i takip ediyoruz ve bu rekabetin arasına Dünya Kupası girdiği için üzülenler bile var. Burada ise Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin ve başka takımların da espor takımları bulunuyor. O yüzden özlenen ve Dünya Kupası ile soğumak üzere olan Süper Lig’e yakın rekabeti taraftarlara burada tekrar yaşatalım istedik” ifadelerini kullandı.

Maçların başladığını ifade eden Ece sözlerine şöyle devam etti:

“Buradaki sporcular Avrupa’da da milli takımda da ülkemizi temsil eden sporcular. Biz sohbetlerimizde onlardan ‘Elimiz soğuyor, bizim ligimiz yok. Avrupa’daki rakiplerimiz birileriyle oynayıp gelirken biz evde arkadaşlarımızla oynuyoruz daha rekabetçi bir ortama ihtiyacımız var’ cümlelerini duyuyoruz. İşte burası onlara lig ortamını, rekabetçi ortamı, kendi seviyelerini görüp ileriye götürme şansını veriyor. O yüzden sık sık Avrupa şampiyonaları ve milli takım serüvenleri öncesinde buraya gelip kendilerini ileri taşımaları için ortam oluşturmak istiyoruz.”

“25 ARALIK’TA ŞAMPİYONU BELİRLEYECEĞİZ”

Tunuvada 8 takımın yarıştığını söyleyen Ece, “Bugün başlayan turnuva boyunca takımlar, 4 hafta içinde haftada iki gün olmak üzere saatler süren turnuvalarda karşı karşıya gelecek. 25 Aralık’ta seyircilerinde canlı izleyebileceği büyük finalde dört haftalık serüvenin sonunda en iyi dört takım arasından şampiyonu belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“GEÇEN SENE GALATASARAY ESPOR TAKIMIYLA SON ŞAMPİYON BİZ OLDUK”

3 yıl Galatasaray espor takımında oynadıktan sonra bu yıl Espor Hyflex takımına transfer olan Maruf Efe Okumuş (19), “Bu turnuvaya daha önce katıldım, geçen sene Galatasaray espor takımıyla son şampiyon biz olduk. Offline event Türkiye’de neredeyse hiç yapılmıyor bu yüzden böyle bir turnuvanın olması çok büyük avantaj sağlıyor. Bizim için çok iyi bir tecrübe oluyor, yurt dışına gidersek ki umuyoruz gideceğiz, bize artı sağlayacağını biliyoruz. Ayrıca arkadaşlarımızla da bir aradayız, umarım devam eder, çok teşekkür ederiz. Yurt içi Türkiye şampiyonasında 3 kere ikinci oldum. Finalde hep kaybediyorduk ama geçen sene onu da aştık” dedi.

“BTCTURK’ÜN BÖYLE TURNUVALAR YAPMASI BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

3 yıldır espor ile ilgilenen Türkcan Ulutaş (22), 2 seneden beri Fenerbahçe espor takımında olduğunu belirterek, düzenlenen turnuva ile ilgili şöyle konuştu:

“Yaklaşık 3 yıl önce ülkemizde düzenlenen küçük, ulusal turnuvalara katılmaya, 2 sene önce de yurt dışı turnuvalarına katılmaya başladım. Yurt dışında düzenlenen Şampiyonlar Ligi’nde yaklaşık 5 yüz kişinin katıldığı turnuvada 33’üncü olmuştum, bu sene de aynı başarıyı elde ettim. BtcTurk’ün böyle turnuvalar yapması bizi çok mutlu ediyor, ülkemizde bu tür turnuvalar yoktu. Geçen seneden itibaren başladı, bu 3’üncü turnuvamız. İlk iki turnuvada güzel derece elde edemedik ama bu turnuva iddialıyız. Daha iyi sonuçlar bekliyoruz, çok güzel bir turnuva ortamının geçeceğini düşünüyorum. FIFA 2023 yaklaşık olarak ekim ayında çıkan bir oyun ve uzun zamandan beri de oynuyoruz, o yüzden bu turnuva için hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Rekabet ortamımız ise hepimiz arkadaş olduğu için daha da güzelleşiyor, tatlı ve keyifli bir rekabet içindeyiz.”

“KEŞKE TÜRKİYE’DE DE ESÜPER LİG PROJESİ OLSA”

Esüper lig projesinin Türkiye’de olması gerektiğini belirten Ulutaş, “Hindistan’ın da kendi süper ligi var ve oradan turnuvaya katılım hakkı sağlayabiliyorlar. Ligi kazandıktan sonra Dünya Kupası’na katılma hakkın oluyor ama Türkiye’de lig olmadığı için önce Avrupa’da top 2- top 3 yapıp anca o şekilde yani çok zor yollardan geçip gidebiliyorsun. Ligi olanlar ise turnuvaya çok daha rahat bir şekilde gidebiliyor, keşke bizim de böyle bir ligimiz olsa” diye konuştu.

SON ŞAMPİYON GALATASARAY OLMUŞTU

Be The Champion League'in bu yılın Mayıs - Haziran aylarında düzenlenen ilk turnuvasında, A Millî Takım Oyuncusu Merih Demiral’ın espor takımı Team Demiral şampiyonluk kupasını kaldırmıştı. İkinci turnuvadaysa final Galatasaray ve IF Parla Esports arasında oynanmış, Galatasaray Espor Takımı final serisini 3-2 kazanarak kupayı kaldırmıştı.

HEM TAKIMLAR HEM İZLEYİCİLER HEDİYE KAZANACAK

İlk kez FIFA’23 oyunu üzerinden yapılan üçüncü FIFA espor turnuvasında karşılaşmalara katılan takımlar için katkı payı ve derece ödüllerinin yanı sıra izleyicilere ve takip edenlere yönelik armağanlarla toplam 250 bin TL hediye paylaşılacak. Turnuva boyunca mücadeleleri BtcTurk’ün sosyal medya hesaplarındaki duyuruya uygun şekilde BtcTurk'ü takip edecek izleyiciler, PS5 oyun konsolu, FIFA 2023 oyunu ve çeşitli oyuncu ekipmanları kazanabilecek.