UEFA’nın verdiği, CAS’ın da onadığı Avrupa’dan men cezası için İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvuran Fenerbahçe’nin dosyası kabul edilmiş ve 25 Haziran Çarşamba gününe duruşma konulmuştu. Sağlıklı bir karar verilebilmesi için dava 3 Temmuz 2014 tarihine ertelendi.

İşte olasılıklar;

1- İsviçre Federal Mahkemesi'nin ilk yolu başvuru sonrası davayı reddetmek. Yerel yargılamaya göre soruşturma açan UEFA'nın yerel yargılamanın yeniden yapılması kararına rağmen iç hukukunu devreye sokarak İsviçre Federal Mahkemesi'ni etkileyebileceği ve davanın örtbas edilebileceği belirtiliyor.

2- İsviçre Federal Mahkemesi'nin bir diğer karar ihtimali de yürütmeyi durdurma kararı vermeden davayı eylül ayında yeniden görüşmeye açmak. Böylelikle Fenerbahçe bu yıl da Avrupa'ya gidemeyecek. Ancak yerel mahkemelerimizin davayı yeniden görme kararının ardından UEFA'nın tazminat ödeme gibi bir yükümlülük altına girebileceği belirtiliyor. Böyle bir ihtimal olması durumunda da UEFA'nın devreye girerek tazminat ödemekten kurtulmak için Fenerbahçe'ye yeni teklif getirebileceği belirtiliyor.

3- İsviçre Federal Mahkemesi'nin karar alternatiflerinden biri de bu hafta içi yürütmeyi durdurma kararı vererek Fenerbahçe'yi Avrupa'ya göndermesi olacak. Ardından yine UEFA nezdinde eylül ayında yeni bir yargılama başlatılacak. Aynı şekilde İsviçre Federal Mahkemesi'nin yargı süreci de devam edecek. Fenerbahçe'nin ara duruşmada; geçen sezon olduğu gibi "tedbirli" olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma talebinde bulunacağı bildirildi. UEFA kendini riske atmaz ve geçen sezon olduğu gibi Fenerbahçe'nin adını Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak takımlar arasına yazarsa, Galatasaray eleme turlarından kura çekimine katılacak. Ara karar sonrası asıl mahkeme Eylül ayında başlayacağı, Ekim veya Kasım ayında sonuçlanacağı için Galatasaray'ın ara karar duruşmasına müdahil olmak isteyebileceği de gündemde.