Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, gençler dünya şampiyonu Burak Haşhaş ile ilgili, "16-17 yaşına girdi ve Türk bilardosu olarak ondan çok büyük başarılar bekliyoruz. Hem oyunculuğu hem beyefendiliği hem de karakteri olarak çok özel yetişiyor" dedi.
Dünya, Avrupa ve Belçika şampiyonu dünya bilardo efsanesi Raymond Ceulemans'ın katılımıyla BilardoMax'ın ev sahipliğinde bu yıl 21'incisi düzenlenen ve dün start alan Handikaplı Üç Bant Bilardo Turnuvası devam ediyor. Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, turnuvaya katılan efsane sporcu Ceulemans hakkında yaptığı açıklamada, "Dünyanın en usta ve en büyük bilardocusu Raymond Ceulemans; gençliğimizde 15-16 yaşlarında gittiğimiz her bilardo salonunda resmini görerek, o video kasetlerini görerek ve bilardoyu ondan öğrenerek büyüdük. Şu anda 86 yaşında, aramızda olması gerçekten bizim için çok özel bir gün. Bu özel günde ona Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli futbolcularından biri Tümer Metin eşlik etti. Tümer Metin 10 aylık bir bilardocu. Bunun yanında dünya şampiyonumuz Semih Saygıner, sanatçımız Baha ve dünya gençler şampiyonumuz Burak Haşhaş da aynı ligde, aynı turnuvada beraber oynayacaklar. Türk bilardosu adına çok özel ve sembolik bir gün. Onların arasında olmaktan dolayı çok mutluyum ve bu turnuvayı sağlayan başta BilardoMax ailesine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Büyük usta Ceulemans'a da geldiği için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"GERÇEKTEN BÜYÜK BİR MUCİZE"
Turnuvanın eleme usulü olduğuna değinen Ersan Ercan, "Handikaplı dediğimiz, avanslı olarak oynanacak. Herkes gücüne göre sayı çekecek. Daha sonra da turnuva sonuçlanacak. Bu turnuvanın amacı zaten sembolik bir turnuva. Burada şampiyon olan önemli değil. Burada asıl önemli olan sevgili Ceulemans'ı ülkemizde misafir etmek ve ondan biraz daha faydalanmak. İnşallah biz de o yaşlara geldiğimizde bilardo oynayacak oluruz. Yani gerçekten büyük bir mucize" şeklinde konuştu.
"TÜRK BİLARDOSU OLARAK BURAK HAŞHAŞ'TAN ÇOK BÜYÜK BAŞARILAR BEKLİYORUZ"
Gençler dünya şampiyonu olan Burak Haşhaş hakkındaki duygularını paylaşan Ersan Ercan, "Burak Haşhaş, eylül ayında Dünya Gençler Bilardo şampiyonu oldu. Bilardo 7'den 70'e bir spor biliyorsunuz. Yani 7 yaşında da oynanıyor, 77 yaşında da oynanıyor. Biraz sonra 86 yaşında birinin nasıl bilardo oynadığını göreceğiz. Dünya gençler bilardo şampiyonumuz da önümüzdeki turlarda maç yapacak belki de. Eylül ayında Hollanda'da dünya gençler şampiyonu oldu. 16-17 yaşına girdi ve Türk bilardosu olarak ondan çok büyük başarılar bekliyoruz. Hem oyunculuğu hem beyefendiliği hem de karakteri olarak çok özel yetişiyor. Türkiye'de bir Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir ve Naci Çoklu gibi ustalarımızdan örnek alarak umarım onların yaşadığı başarılara önümüzdeki yıllarda ulaşacak" açıklamasında bulundu.
BURAK HAŞHAŞ: USTALARIMIZIN YOLUNDAN ELİMDEN GELDİĞİNCE GİTMEYE ÇALIŞACAĞIM
Genç şampiyon Burak Haşhaş ise "Ben de ustalarımızın yolundan elimden geldiğince gitmeye çalışacağım. Çok mutluyum bu organizasyonda bulunduğum için. 86 yaşında hepimizin ustası ve efsanesi Ceulemans ile aynı turnuvada bulunduğum için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Maçlarımı bekliyorum" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Ersan Ercan ve Burak Haşhaş'ın açıklamaları
- Detaylar