Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Güney Kıbrıs'ta düzenlenen Balkan Bisiklet Birliği Genel Kurulu'nda Balkan Bisiklet Birliği Başkanı seçildi. 
Dünya bisikletinin en üst yönetimi olan UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) tarafından eylül ayında UCI Danışma kurulu üyeliği görevine getirilen Emin Müftüoğlu, bugün Güney Kıbrıs'ta yapılan Balkan Birliği Başkanlığı seçiminde 7 oyla Balkan Bisiklet Birliği Başkanı oldu. 12 Balkan ülkesinin federasyon başkanlarının üye olduğu Balkan Bisiklet Birliği'nin başkanlığı için 3 aday arasında geçen çekişmeli oylamada Emin Müftüoğlu, başkanlık koltuğuna oturdu. 
Ekip başarısı sonucu Balkan Bisiklet Birliği Başkanlığına geldiğini ifade ederek, "Cumhuriyetimizin ve 1923 yılında kurulan Türkiye Bisiklet Federasyonumuzun 100'üncü yılında dünya bisikletinde bu konumda olmak Türk bisikleti için çok önemli. Bu konuda desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na ayrıca teşekkür ediyorum. Türk sporu ve bisikleti adına hepimize hayırlı olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.