Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Eskişehirspor ve Sivasspor'un UEFA organizasyonlarından 1 yıl men edilmesine ilişkin kararları onadı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Eskişehirspor ile Sivasspor'un Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) organizasyonlarından 1 yıl men edilmesi kararlarını onayladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivasspor Kulübünce UEFA'nın verdiği "Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası kararı"na karşı yapılan itiraz, CAS tarafından reddedildi.

Böylece, kırmızı-beyazlı ekibe verilen ceza, CAS tarafından onandı.

Sivasspor Kulübü, UEFA'nın 6 Haziran'daki kararı üzerine CAS'a başvurmuştu.

Eskişehirspor

CAS, Eskişehirspor'un UEFA organizasyonlarından 1 yıl men edilmesi kararını onadı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eskişehirspor Kulubü'nce, UEFA'nın verdiği "Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası kararı"na karşı yapılan itiraz, CAS tarafından reddedildi.

CAS tarafından onanan ceza nedeniyle Es-Es'ler, Avrupa kupalarına gidemeyecek.

Eskişehirspor Kulübü, UEFA'nın 6 Haziran'daki kararı üzerine 16 Haziran'da CAS'a başvurmuştu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Eskişehirspor ve Sivasspor'un Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kaybetmesiyle kupalara dahil olma konusunda bulutlar az da olsa dağılmaya başladı.

UEFA'nın TFF'ye Avrupa Ligi için yeni iki takım bildirmesi talebinde bulunması gerekiyor. Bu durumda TFF, lig sıralamasına göre seçimini yapacak. Ancak burada da bir takım devre dışı kalacak. Kasımpaşa, ligi 6. sırada bitirmesine rağmen UEFA kulüp lisansı alamadığı için Avrupa Kupaları'na gidemiyor. Bu da TFF'nin 7. Karabükspor ve 8. Bursaspor'un isimlerini UEFA'ya bildirme ihtimalini gündeme getiriyor.

TFF daha önce Bursaspor ile Kardemir Karabükspor'a, Sivasspor ve Eskişehirspor'un UEFA'dan aldığı men cezalarının CAS tarafından onanması durumunda Avrupa Ligi'ne 3. eleme turundan katılacağına dair bir bildiri göndermişti.