Caner Erkin’in menajeri Batur Altıparmak, önceki gün tecrübeli oyuncunun yeni sezonda Beşiktaş’ta olmayacağını açıklaması gündeme bomba gibi otururken, yıldız futbolcunun birçok sebepten dolayı ayrılık kararı aldığı ifade edildi.

Son iki maçta 11’de oynayan Rıdvan Yılmaz’ın performansının iyi olması ve teknik heyetin sol bekte genç oyuncuya öncelik vermesinin yanı sıra, transferde Alanyasporlu Fabrice NSakala ile anlaşma sağlandığı haberleri yüzünden Caner’in şimdiden ayrılık kararını kulübe bildirdiği ifade edildi.

Profesyonel hayatta bu tercihleri normal karşılayan Caner’in, menajeriyle yaptığı görüşmenin ardından ayrılık kararının kamuoyuna da açıklandığı ifade edildi.

Beşiktaş’ın yaşadığı maddi sıkıntılar değerlendiren tecrübeli futbolcunun, yurt içi ve Avrupa’dan kendisine çok daha cazip tekliflerin geleceğini açıkladı. Menajerinin de bu konuda Caner’le aynı düşüncede olduğu belirtildi.

Beşiktaş ile sezon sonu gelmeden bile yollarını ayırabileceği öne sürülen Caner Erkin’in önceliğinin yurt dışı olduğu da belirtildi.​​​​​​

Teknik heyetin son maçlarda yaptığı seçimleri ve yönetimin  istekli davranmamasının yeni bir yol haritası çizmede önemli sebep olduğu belirtilirken, Caner’in ismi uzun süredir Fenerbahçe ile geçiyor.