Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, basketbol maçı yaptığı gençlere spor yatırımlarını anlattı. Hayata geçirdikleri projeleri detaylarıyla paylaşan Kartoğlu, ilçedeki gençler için proje üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Kayaşehir Kültür Yaşam Parkı’nda gençlere sürpriz ziyarette bulundu. Basketbol oynayan gençlerle bir araya gelen Kartoğlu, gençlerin birlikte maç yapma teklifini de geri çevirmedi. Keyifli bir maçın ardından Kartoğlu, gençlere yönelik hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. 

SPOR PARKLARININ SAYISI 15’E ÇIKTI

Spor parkları sayısında ciddi bir artışın olduğunu ifade eden Kartoğlu, “6 yıl önce 4 spor parkımız bulunuyordu. Bu rakamı 15’e çıkardık. Bugüne kadar spor parklarımızda komşularımıza 2 milyon kez hizmet verdik. Bir hayal olarak başladığımız Gençlik Oyunları’na 2017 yılında 5 bin 400 gencimiz başvuru yapmıştı. Aradan geçen süre içerisinde güncel verilerimizle birlikte üç yüz binden fazla gencimize ulaştık. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı” dedi. 

Gençlere sporla ilgili tavsiyelerde de bulunan Kartoğlu, “Sporu asla bırakmayın. Bu yönde kariyer düşünüyorsanız Başakşehir Belediyesi BESYO Hazırlık Kursumuz tam da size göre. Bugüne kadar 243 öğrencimiz beden eğitimi ve spor bilimleri fakültelerine girmeye hak kazandı” diye konuştu.

Kartoğlu, ayrıca Sporun T’si, Enez Gençlik Kampı, Çocuk Maratonu ve Spor Ligi başta olmak üzere birçok alanda gençler için proje üretmeye ve hayata geçirmeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.