İspanya La Liga 36. hafta mücadelesinde lider Atletico Madrid 'in, Levante deplasmanında mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük yara almasının ardından müthiş bir iddia ortaya atıldı. 

İspanyol basınında yer alan haberde La Liga'nın iki devi Real Madrid ve Barcelona'nın, şampiyonluk yarışının iyice kızıştığı bu haftalarda Levanteli futbolculara Atletico Madrid'i yenmeleri karşılığında yüklü bir bir miktarda ödeme yaptıkları iddia edildi. 

Real Madrid başkanı Florentino Perez ve Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu'nun, Levanteli futbolcular ve kulüp yetkilileri ile görüşülmesi için bizzat sekreterlerini gönderdiğinin belirtildiği haberde, söz konusu görüşmede 500 euroluk banknotlarla dolu çantanın teslim edildiği ve astronomik bir ücret ödendiği kaydedildi. 

Habere göre, iddia edilen teşvik olayının baş kahramanı olan Levante forması giyen oyuncuların söz konusu olaya tepkilerinin ise "Böyle bir parayı neden kabul etmeyelim ki? Yanlış bir şey yapmıyoruz. Onlar verirse biz de alırız" şeklinde olduğunun altı çizildi.