Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'in 29'uncu haftasında Play-Off hedefi doğrultusunda direkt rakiplerinden birisi olan Partizan Belgrad'a sahasında 97-84 mağlup olarak büyük bir yara aldı.
Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'in 29'uncu haftasında Partizan Belgrad'ı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti. İlk 8 sıra hedefi için mutlak kazanması gereken bir maça çıkan lacivert-beyazlı ekip, ilk periyodu 23-11 önde kapatmasına rağmen 2'nci ve 4'üncü periyotlarda oynadığı kötü basketbolun sonucunda rakibine 97-84 mağlup olarak 15'inci mağlubiyetini aldı. 14 galibiyet 15 mağlubiyet ile haftayı 11'inci sırada kapatan Efes'in normal sezonun bitimine 5 hafta kala Play-Off şansı zora girdi.
PLAY-OFF POTASIYLA FARK 1 DEĞİL 2 GALİBİYET
Anadolu Efes'in 8'inci sırada yer alan İspanya ekibi Cazoo Baskonia ile arasında 1 galibiyet fark var gibi gözükse de lacivert-beyazlı ekibin puan eşitliğinde devreye giren ikili averaj kuralında rakiplerine ciddi bir dezavantajı bulunuyor. Anadolu Efes şu anda 16 galibiyet ile 6'ncı ve 7'ncı sırada yer alan Maccabi Tel Aviv ve Partizan Belgrad'ın yanı sıra 15 galibiyetle 8'nci sırada yer alan Cazoo Baskonia ile kendisi gibi 14 galibiyetle 10'uncu sırada yer alan Valencia Basket'e ikili averajda geride bulunuyor. Anadolu Efes, bu dört takımla oynadığı toplamda 8 maçın tamamında sahadan mağlup ayrılan taraf oldu. Efes, Play-Off yolunda rakiplerinden birisi olan 9'uncu sıradaki Zalgiris Kaunas'ı ise iki maçta da mağlup ederek olası puan eşitliğinde Litvanya ekibinin önünde yer almayı garantilemiş durumda.
HATA LÜKSÜ KALMADI, KADERİ FENERBAHÇE BEKO MAÇINDA BELLİ OLABİLİR
Euroleague'de normal sezonun bitimine 5 maç kala Anadolu Efes'in Play-Off için hata şansı kalmadı. Kaderini belirleyecek olan 5 karşılaşmanın 3 tanesini evinde oynayacak olan lacivert-beyazlı ekip, ayrıca 33'üncü haftada Fenerbahçe Beko ile deplasmanda karşılaşacak. Anadolu Efes'in kalan maçları sırasıyla, Alba Berlin (D), Olimpia Milano, Virtus Bologna, Fenerbahçe Beko (D) ve AS Monaco şeklinde. 
BASKONIA'NIN FİKSTÜR AVANTAJI
Anadolu Efes'in direkt rakiplerinden birisi olan 8'inci sıradaki İspanya ekibi Cazoo Baskonia, kalan 5 maçtan 3 tanesini kendi sahasında oynayacak. Evinde oynayacağı 3 maçın 2 tanesinde play-off iddiası kalmayan Alba Berlin ve ASVEL'i konuk edecek İspanya ekibi, iç sahadaki diğer maçını ise Fenerbahçe Beko ile oynayacak. Baskonia, bu hafta Sırbistan ekibi Kızılyıldız'a konuk olduktan sonra sezonun son maçında Euroelague'de lider durumda bulunan Olympiakos ile deplasmanda karşılaşarak sezonu tamamlayacak.