2020 ve 2021 yılları dünyanın olgularını değiştirdi. Yaşayışları, düşünceleri, kazançları, sosyal durumları, hayatın her durumunu altüst etti. Yeni bir dünya düzeni getirdi. Bulaşıcı hastalık ki artık biz ona KOVİT diyoruz, görünmez haliyle insanlığa korku saldı. Birçok insanın ölüm sebebi korku oldu. Yenidünya düzenine uymak için genel tedbirlerin yanında özel tedbirler de gerekli oldu.
İki yılda çok şeyler kaybettik. Nice insanlarımız ebedi âleme irtihal etti. Çok değerli âlimlerimiz, siyaset ve ticaret insanlarını yolcu ettik. Eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımız, tanıdık tanımadık nice insanlar fani âlemden terhis olurken, yakınları bile cenazelerine gidemedi. Uzaktan el sallayamadı. Toprakla buluşan insanına bir avuç toprakta benden olsun diyemedi. Ölenler, sessiz gemilerine bindiler ve sessizce gittiler. Dönmeyen yola çıkanlar, geride bıraktıkları yakınlarına ibret oldu mu bilmem. 
Bu ikaza hala göz yuman, aldırış etmeyen, işi hafife alanları anlamakta güçlük çekiyorum. Yüce kitabımızda; Bir musibet geldiğinde umumi olur. Sadece kötülük yapanları kapsamaz. Kötülük yapanları ikaz etmeyenleri de kapsar, mealinde uyarılar vardır. Birbirimize iyilik tavsiye edelim. İnsanları kötülüklerden men edelim.
Öncelikle, bütün geçmişlerimize ve iki senede eceliyle veya salgın sebebiyle ölenlere rahmet, Hastahane köşelerinde çaresizce inim inim inleyenlere acil şifalar diliyorum.
Bu yazıyı bu gece yani 22 Mart 2021 saat 23 00 de yazıyorum. Çarşamba sabahı saat 9 00 da inşallah Koşuyolu Kalp Hastahanesinde doktorlarımızın ve hemşirelerimizin şefkatli ellerine kendimi teslim edeceğim. Önce Allah’ıma sonra bu güzel insanlara teslimim. Şifa ise sadece Allah’tandır (cc). 
Anjiyo yapacaklar. Dualarınız beni ihya edecektir. Dedim ya, teslim olmuşuz. Yaratan, yaşatan, türlü rızıklarla bizleri donatan Allah’tır. Abdestimizi alıp hazırlanacağız. Ondan sonrası takdiri ilahidir. O, ne takdir ettiyse odur. 
Tanıyan dostlarımdan helallik talep ediyorum. Benim de hakkım helal olsun. İnşallah Hastahaneden çıkınca yazmaya devam edeceğiz. 
Şimdi bir düşünelim. Ne hayaller kuruyoruz neler düşünüyoruz. Biz hesap yaparken kaderin bize güldüğünü biliyorsunuz değil mi? İleriye dönük nice hesaplar yaparken omuzlarımızdaki melekler ve ensemizde her an soluğunu hissettiğimiz Azrail (as) belki de bizlere gülüyordur. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki, doğduğumuz gibi öleceğiz. Dünya da yaşadığımızda da ölçüyü kaçırmayacağız. Bu ölçü şudur: hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, hemen ölecekmiş gibi ahireti ihmal etmemektir.
Allah’ım bizleri dünyada yaşadığımızda dünyamızı ihmal etmeyenlerden, dünyada her daim ahireti kazananlardan eylesin. Âmin. Sizlerden de istediğim budur. Lütfen ahiretinizi ötelemeyin. Dünyayı da terk etmeyin. Dengeyi muhafaza edin. Sevginizden ve her tür sevdanızdan asla vazgeçmeyin. 
Bugün dünyada dengeler karıştığı için huzur kalmadı. Düzen bozuldu. Düzen bozulduğu için eğitim bozuldu, sağlık bozuldu, siyaset bozuldu. İnsanların değer yargıları sadece kazanmak oldu. Hem de keser gibi kazanmak oldu. Eğer dengeyi yeniden düzeltmeyi düşünürseniz, lütfen keser gibi değil, testere gibi olun. İşte o zaman hakkınızdan fazlasını gasp etmemiş, kardeşlerinizin hakkına tecavüz etmemiş olursunuz. Sen de ben de aynı tabak yemek yiyor aynı bardak su içiyoruz. İçeceğin kadar su, yiyeceğin kadar ekmek biriktir. Çocuklarıma deyip asla kendini kandırma. Çünkü çocukların rızkı Allah’a (cc) aittir.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 22 Mart 2021
Bugün tarih 30 Mart 2021. Ömrümü Yüca Allah geri verdi. Anjiyo yetmedi, by pas yapıldı. Şimdi sizlerin manevi duasıyla taburcu zamanımız geldi. Şükürler olsun, şükürler olsun, şükürler olsun.
Ameliyatıma giren Prof Dr Mehmet Hakan Kıralı be ekibine, yeğenim Sema Bahçeci ve bütün personele teşekkür ederim.
Epey bir zaman kusura bakmayınız telefonlara cevap veremeyeceğim. Affedin