Toplumun psikolojik ve ruh sağlığı alanında başlatılan bu uygulama Kanuni Sultan Sülayman’ın o meşhur sözü akıllara getiriyor. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” Sağlıklı toplumların psikolojik ve ruh sağlığı iyi oldukça yaşam kalitesi de o kadar iyi olur, bu düzlemde başlatılan uygulama genç beyinlerin vizyonu ile geleceğe ışık tutmak için yarışma ile süreci gerçekleştirmiş olacak. İlk adımı "Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması” ile biz de #TEKNOFEST2023'teyiz! Sloganı ile çalışma başlamış durumda

TEKNOFEST'te yarışmalara katılmak için başvurular, www.teknofest.org web sitesi üzerinden yapılıyor. 13 milyon TL'nin üzerinde ödül, 30 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteğinin verileceği TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmaları için son başvuru tarihi 20 Kasım 2022 olarak duyuruldu.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nden yapılan açıklamaya göre, TEKNOFEST 2023'te 41 ana yarışma 102 alt kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının yenisi olan ve bu yıl ilk defa başvuruya açılan Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması, Can Sağlığı Vakfı yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor.

Yarışma ile risk belirleme stratejilerini güçlendirecek ve psikolojik becerilerin kazanılmasına yardımcı olacak projelerin de geliştirilmesi amaçlanıyor.

Haber: Salih SÜTLAN