Alanında uzman isimler eşliğinde farklı konuları işleyen AKİŞ GYO markası Yaşam Akademisi’ne bu ay Biyokimya Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu misafir oldu. Dr. Çoruhlu, bilgilerini ve tecrübelerini ziyaretçilerle paylaştıktan sonra sorulan soruları da detaylı olarak yanıtladı. 

Yaşam Akademisi’ne konuk olan Dr. Ayşegül Çoruhlu sevenleri ile bir araya geldi. Sağlıklı yaşam denince ilk akla gelen isimlerden olan Dr. Çoruhlu, 29 Eylül’de gerçekleşen etkinlikte misafirlere ‘Sağlıklı ve Uzun Bir Yaşamın Sırları’ konusunda birbirinden özel tüyolar verirken merak edilenleri de cevapladı. 

"İYİ BESLENMELİ VE İDEAL KİLONUZU KORUMALISINIZ"

İnsanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak masaj, nefes terapisi gibi aktiviteleri bir görev olarak benimsemeleri gerektiğine değinen Dr. Çoruhlu ayrıca içerisinde bulunduğumuz Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’na da atıfta bulunarak “Sağlıklı bir insanın bile meme ve kanser gibi belli kontrolleri düzenli olarak yaptırması gerekiyor. İyi beslenmeli ve ideal kilonuzu korumalısınız. Genetik etkenleri göz önünde bulundurarak önlemlerinizi almalısınız. Annenizde, teyzenizde var olan rahatsızlıklara sizin de genetik yatkınlığınız olabilir. Günlük olarak ihtiyaç duyduğunuz D vitamini, magnezyum gibi önemli takviyeleri mutlaka almalısınız” dedi.