Seracettin Yerdelen Ak parti İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. ''Türkiye’nin ideali için Eğitim ve iş dünyası deneyimimi bundan sonraki süreçte mensubu olmaktan onur duyduğum yeni Türkiye’nin yeni vizyonuna uygun 3.Bölge Milletvekili aday adayı olarak sürdürmek istiyorum. Çıktığım bu yolda yeni Türkiye’nin Sanayi, Ekonomik, İstihdam, İhracat, yeni pazarlar, dünyaya açılma projeleri  tarım ve gıda stratejilerinin geliştirilebileceği bir vizyonla katkı sağlamak üzere Ak Parti saflarında ülkemize ve İstanbul'umuza hizmet etmek için bu yola çıktık.''

Yerdelen, sözlerine şöyle devam etti. “Bildiğiniz gibi büyük milletlerin tarihinde yıldızının parladığı özel dönemler vardır. Bizde millet olarak AK Parti vizyon ve önderliğinde yeniden böyle bir süreci yaşıyoruz. Allah güç kuvvet versin.  Milletimiz dün medeniyeti ile müstesna bir yere sahipti, yarında küreselleşen bu dünyada hak ettiği yeri yine alacaktır. Şüphesiz ki bu süreci yönetenler milletimizin gönlünde ve tarihinde müstesna bir yere sahip olacaktır.

Bu süreçte toplumumuzu ve siyasetin önünde çok büyük zorluklar bulunmaktadır. Her şeyden önce yılardır sürüp gelen Kürt sorununda Çözüm Sürecinin başarı ile sonuçlandırılması gerekir. Öte yandan ülkemizin dünyada sayılı Büyük Güç olması ve halkımızın refah ve mutluluğa ulaşması için 2023 Hedeflerini gerçekleştirmemiz lazım. Tüm bunların olması için de yeni bir Anayasa yapmak zorundayız. Bu hedefleri gerçekleştirme yolunda bize engel olmaya çalışan iç ve dış mihraklara karşı ilkeli ve sarsılmaz duruşumuzu koruyarak halkımızın iradesine, milli iradeye tavizsiz bir şekilde sahip çıkmaya devam etmeliyiz”dedi.

İsmail Ağa Cemaatinden Yerdelen'e tam destek

İsmail Ağa Cemaati tarafından İsmail Ağa Kuran Kursu'nda Seracettin Yerdelen'e destek amaçlı düzenlenen programda dualar edilerek destek verildi. Uzun yıllar İsmail Ağa cemaatinde bulunan Seracettin Yerdelen hocalarının ve mensubu olduğu cemaat üyelerinin böylesine maneviyat dolu bir destekle yanında yer almalarından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti. Her zaman onur duyduğum bu camianın ve cemaatin bir evladı olarak bu gün hocalarımın ve maneviyat dolu kardeşlerimin hayırlı duaları ile yola çıktım. Rabbim bizi mahcup eylemesin, ülkemiz ve milletimiz için daha fazla hizmetlerde bulunmak adına böylesine kutsal bir göreve çıkarken hocalarımın desteği ve hayır duasını alarak başlamak bizi onurlandırmış ve cesaretlendirmiştir.

Ülkemizin bir mozaiği olan İstanbul’da halkla kurulan gönül bağından güç aldığını söyleyen Seracettin Yerdelen; “Kurduğumuz ve geliştireceğimiz gönül bağı sayesinde önemli katkı sunabiliriz. Gayret bizden, destek sizden. takdir Allah’tan” dedi.

Seracettin YERDELEN KİMDİR?

 1981 yılında Erzurum Horasan’ da doğan Seracettin YERDELEN, ilkokuldan sonra İsmail Ağa Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayıp Arapça İslami ilimlerde ihtisasını tamamladı,Orta okulu Eyüp İmam Hatip Ortaokulu’nda  okudu.Liseyi dışarıdan bitirdi. Üniversite eğitimi olarak da Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Bu süre içerisinde hem mezun olduğu kursta öğretmenliğe  hem de  özel şirketlerinde yöneticiliğe başladı.  Aile şirketleri olan Sarot Şirketler Grubu’nda aktif olarak genel müdürlük görevi devam eden Yerdelen, dış ticaret alanında yaklaşık 11 ülke ile ticari faaliyetlerde  hem ülke ekonomisine  hem de ülke tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyor. İş hayatında iş dernekleri ile de yakın temas içinde olan Yerdelen iş  tecrübelerini çeşitli toplantı ve seminerlerle sunmuştur. Halen de kurucuları arasında yer aldığı İsmail Ağa Mezun ve Mensuplar Derneği, Sultan Abdulmecithan İlim ve Sanat Derneği  adlı derneklerle de aktif çalışmalarına devam etmektedir. Siyasi çalışmalarına eğitim ve öğretim hayatında partilerin Gençlik Kolları’nda gittiği sohbet ve seminerlerle başlayan Yerdelen hep isimsiz kalmayı tercih etmiş ve işin mutfağında insanlara faydalı olmayı prensip edinmiştir.  İyi derecede Arapça ve Kürtçe,orta derecede İngilizce ve Rusça  bilen Yerdelen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Seracettin YERDELEN

Ak parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili A. Adayı

facebook.com/seracettinyerdelen

twitter.com/vekilseracettin

[email protected]

www.seracettinyerdelen.com

 

ÖZEL HABER: SALİH SÜTLAN