CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, genel başkan olacak iddialarını güçlendirecek şekilde şimdiden CHP siyasetini dizayn etmeye başladı.
İstanbul'da kendi istediği adayları seçtiren Mustafa Sarıgül'ün İzmir'e de uzandığı kendi istediği adayları seçtirmek için devreye girerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile tartıştığı iddia edildi. Sarıgül'ün ismini verdiği kişileri seçmezse; “Arıza çıkartırım Aziz” diyerek tehditler savurduğu bu konuda da Adnan Keskin'le birlikte hareket ettiği belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aday tercihlerinde, istediğim adaylar seçilmezse istifa ederim restine giden olayların ayrıntıları netleşiyor. İzmir'de bazı ilçe adayları tercihinde Mustafa Sarıgül'ün devreye girdiği ve istediği isimlerin aday yapılması konusunda Aziz Kocaoğlu'nu uyardığı belirtiliyor. İzmir'deki bazı önemli ilçelerin aday tercihleri konusunda yaşanan tartışmalar daha önce gündeme gelmişti.

ADNAN AĞABEYİN DEDİĞİ OLACAK AZİZ 

PM'de büyük tartışmalar sonucunda Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Konak'tan Karşıyaka'ya kaydırılması Aziz Kocaoğlu'nun buna da itiraz ettiği açıklandı. Bunun üzerine devreye giren Mustafa Sarıgül'ün, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu aradığı ve kendisini uyararak; "Adnan Ağabey'in dediği olacak, yoksa arıza çıkarırım Aziz" diyerek bu krize müdahale ettiği ve diğer bazı ilçelerde de aday tercihlerinde rol aldığı ifade ediliyor.

Hüseyin Mutlu Akpınar'ın adaylığına karşı çıkan ve Karşıyaka'ya kaydırılmasına da onay vermeyen Kocaoğlu bir kez daha istifa resti çekti. Adnan Keskin'in 'Beğenmiyorsan istifa et' cevabı ipleri kopardı. Parti Meclisi Üyesi Halit Toraman'ın da katıldığı tartışma büyüyünce devreye CHP'nin İstanbul Büyükşehir Adayı Mustafa Sarıgül girdi. Kocaoğlu'nu telefonla arayan Sarıgül'ün "Adnan Ağabey'in dediği mutlaka olacak. Yoksa arıza çıkarırım. Diğer ilçelerin adaylarına da ben itiraz ederim" dediği öğrenildi. Kocaoğlu'nun, bu uyarıları dikkate aldığı ve bazı ilçelere onay verdiği belirtiliyor

EN BÜYÜK KRİZ KARŞIYAKA'DA YAŞANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığına karşı çıktığı, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in desteklediği ve MYK'da Konak adayı olarak ilan edilen Hüseyin Mutlu Akpınar'ın adaylığı ile ilgili başlayan tartışmanın diğer ilçelerde de yaşandığı kaydediliyor. Olaylı Parti Meclisi toplantısında Konak, Bornova ve Karşıyaka adayları konusunda yaşanan tartışmalar MYK'dan çıkan Bornova, Çiğli, Konak adaylarına itiraz eden Kocaoğlu, milletvekili Alaattin Yüksel aracılığıyla Ankara'ya istifa edebileceği mesajı gönderdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gökhan Günaydın ile telefonda durum değerlendirmesi yapan Kocaoğlu ilk resti Bornova konusunda çekti. Günaydın'ın "Kamil Okyay Sındır başarılı bir belediye başkanı. Devam etmesinde fayda var" sözlerine "Madem bu kadar başarılı o zaman büyükşehir adayı yapın" karşılığını verdiği Kocaoğlu'nun Kamil Okyay Sındır'ın adaylığına da şiddetle karşı çıktığı belirtiliyor. Aziz Kocaoğlu Bornova'da desteklediği Olgun Atila'yı aday yaptırmıştı.STAR