CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Binası'na yapılan silahlı saldırıya ilişkin "2 puan öne geçtik başımıza gelmedik kalmadı" dedi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Tuzla'da partililerle bir araya geldi. Partililere hitaben bir konuşma yapan Mustafa Sarıgül, İstanbul'da seçimi kazanacaklarını belirterek, "Benim sizlerden isteğim düşmanınızın bile insan olduğunu unutmayın. Sizlere ağır gelen sözleri başkalarına söylemeyin. Sanmayın ki Sarıgül, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday, o kolay. Ben yalnız başkanlığa aday değilim. Ben büyüklerimin evladı olamaya, sizlerin de kardeşi olmaya adayım. Benin rütbe heyecanım yok. Allahıma can borcum, sizlere de hizmet borcum var. İnançlarımız Allah'a ulaşma yoludur. İktidara ulaşmak için inançlarımız istismar edilmemelidir. Mustafa Kemal Atatürk, her siyesi partiye oy veren vatandaşımızın Atasıdır. Atamızın da siyasi olarak kullanılmasına karşıyım" diye konuştu. "Kol kola, omuz omuza olacağız" diyen Başkan Sarıgül, meydanda bulunmayan AK Partililerin de hakkını sonuna kadar koruyacaklarını belirtti.

"BAŞIMIZA GELMEDİK KALMADI"

Dün gece Şişli Belediye Binası'na yapılan saldırıyı hatırlatan Mustafa Sarıgül, "2 puan öne geçtik başımıza gelmedik kalmadı. Belediye binamıza uzaktan kumanda ile kurşunlandı. Ama neden biliyor musunuz? Zannediyorlar ki korkuta bilirim, durdura bilirim, döndüre bilirim ama korkutamazlar, durduramazlar ve döndüremezler" ifadelerini kullandı.
"PALALI ADAMLAR BACAKLARIMIZA TEKME ATIYOR"

"30 Mart akşamı İstanbul'da hep birlikte olacağımız bir anlayış kazanacak" diyen Sarıgül, "İktidar, 'Ben yurttaşlarımın yüzde 40'ını yüzde 50'sini kucaklarım, gerisi beni ilgilendirmiyor. Evdeki yüzde 50 sokağa çıkarsa ne yaparsınız' diyor. işte o zaman da 'palalı adamlar' bacılarımıza tekme atıyor. Ama biz öyle demiyoruz. Biz, 'Bize oy verenlerin haklarını, hukuklarını en güzel şekilde koruyacağız. Ama bize oy vermeyenlerinde haklarını koruyacağız. Biz yurttaşlarımızın yüzde 40'ını, 50'sini değil, yüzde 100'ünü kucaklamak istiyoruz' diyoruz" dedi.

"HALK SARIGÜL'Ü SEVDİ"

Bazılarının gözlerini İstanbul'a ve Sarıgül'e diktilerini vurgulaya Sarıgül, "Sarıgül Şişli'de kalsaydı problem yoktu. Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'ni kursaydı o zaman problem yoktu. Sarıgül, anketlerde yüzde 20'lerde kalsaydı o zamanda problem yoktu. Sarıgül CHP'ye geçti ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Kendi okuluna mektebine baba ocağına geldi ve halkta Sarıgül'ü sevdi.

"AK PARTİ SARIGÜL'Ü GÖZDEN KAÇIRDI"

Ak Parti'nin her şeyi hesapladığını ancak gözden Mustafa Sarıgül'ü kaçırdıklarını belirten Başkan Sarıgül, "AK Partililerle sohbet edin. Onlara 'Sarıgül diyor ki 20 yıldır süre gelen bir yönetim var. 20 yıllık süre içinde aynı evde olsanız evin badanasını, boyasını değiştirmek zorunda kalırsınız' diyin" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından parti otobüsünden halkı selamlayan Mustafa Sarıgül sloganlar ne alkışlar ile Tuzla'dan ayrıldı.