CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, babası çalıştığı Vakıfbank ile ilgili belge açıkladıktan sonra, iş yerinde ‘huzursuzluk yaşadığı’ gerekçesiyle istifa etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, hukuk müşaviri olarak çalıştığı Vakıfbank’tan istifa etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce Vakıfbank’a ilişkin bazı belgeler açıklaması nedeniyle bankada huzursuzluk yaşadığı belirtilen kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun istifa kararı aldığı, özel sektörde çalışacağı ifade edildi.
‘Belgelerle ilgisi yok, kişisel kararı’
Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, 7 yıldır görev yaptığı Vakıfbank’taki Hukuk Müşavirliği görevinden istifa etti. Bu konuya ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu, “Grup toplantısındaki Vakıfbank belgeleri ile kızımın istifası arasında bir bağlantı yok. Uzun süredir kendisi kamu görevinden ayrılarak özel sektörde çalışmak istiyordu. Tamamıyla kendi kişisel kararı” dedi.
Zeynep Kılıçdaroğlu’nun istifasını 29 Ocak’ta verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu, geçen haftaki grup toplantısında TÜRGEV’e Vakıfbank üzerinden gönderilen 99,9 milyon doları gündeme getirmişti. Vakıfbank’ta hukuk müşaviri olarak çalışan Zeynep Kılıçdaroğlu’nun da banka içinde bu olaydan dolayı  huzursuzluk yaşadığı, bu nedenle istifa kararı aldığı iddia edildi.