Arnavutköy Belediyesi’ndeki Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Genç, Ak Parti’deki çalışmalarına partisi ihtiyaç duyduğu sürece devam edeceğini ve şuan için partisinden istifa etmeyi düşünmediğini ifade etti.

AİLEM İLE İSTİŞARE SONUCU ALINAN BİR KARAR

Belediye’deki makam odasında basın mensupları ile bir araya gelen Melik Genç, istifa metnini okurken ailesi ve dostları da kendisini yalnız bırakmadı. Ailesiyle yaptığı istişareler sonucu böyle bir karar aldığını ifade eden Genç; “Bu duruma en çok ailem sevindi. 10 yıldır meclis üyesi başkan yardımcılığı görevimi şeref, onur ve haysiyetimle yapmaya gayret ettim. Her başlangıcın bir sonunun olduğunu düşünürsek 10 yıldan beri şerefimle yaptığım bu görevi bugün sonlandırmam gerektiğine inanarak yürüttüğüm Başkan Yardımcılığından istifa ediyorum. Ailece aldığımız bu kararın hayırlara vesile olmasını ve rabbimden kalan ömrü bakiyemin yine topluma nafi ve maslahatlı işlere beni muvafık kılmasını niyaz ediyorum” dedi.

OYUN OYNAYANLARDAN ALLAH’A SIĞINDIK

Siyasette birçok oyunun oynandığına da dikkat çeken Genç; “Ancak oyun oynayanların oyunundan, oyunları bozana ‘ Allaha’ sığınırız. Hesaptaki değil nasipte olana iman etmişiz. Herkesin bir hesabı varsa Rabb-ı Rahim’in de bir hesabı var” dedi.

HER BAŞLANGICIN BİR SONU VARDIR

Halka hizmet gibi kutsal bir görevi onurlu bir şekilde yerine getirmeye gayret ettiğini ifade eden Melik Genç, şöyle konuştu; “Bu kutsal görevi yapmış olmanın haklı onurunu yaşıyorum, Allaha şükür kazasız belasız bu noktaya kadar getirdim. Kutsal diyorum; Zira ben Rahmet Peygamberinin bir hadisi şeriflerindeki  “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir “ düsturunu hayatıma kılavuz yaparak bu görevi icra ettim.

Her başlangıcın bir sonunun olduğunu düşünürsek 10 yıldan beri şerefimle yaptığım bu görevi bugün sonlandırmam gerektiğine inanarak yürüttüğüm Başkan Yardımcılığından istifa ediyorum. Ailece aldığımız bu kararın hayırlara vesile olmasını ve rabbimden kalan ömrü bakiyemin yine topluma nafi ve maslahatlı işlere beni muvafık kılmasını niyaz ediyorum.

İnsanlığa hizmet etmenin sayılamayacak kadar yolları olduğu düşüncesiyle yolumuza devam edeceğiz. Benden bu süre içinde bilerek veya bilmeyerek sadır olan her hatadan dolayı, idaresi ile yükümlü olduğumuz bu ilçe halkından ve özelde birlikte çalıştığımız gayretli mesai arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Benden yana helal olsun. Bilerek hata yapmaktan Rabbime sığınıyorum. Ancak yolda yürürken farkına varmadan ezdiğimiz karıncalar misali bilmeden hata yapılmış olabilir.

Seçim üzeri olduğundan dedikodunun da prim yaptığı bir hengamede benim bütün söylediklerim bundan ibaret olup bu saatten sonra benim ve ailem adına anlatılan hiçbir söz ve davranışın bize ait olmadığını ifade etmek isterim.”