AK Parti'nin olağan kongresini tamamladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Takımı yenilendi. Sıra kabine değişikliğine geldi. Kabinede revizyon ile ilgili peş peşe açıklamalar geliyor. Ankara kulislerinde 5-6 bakanın değişeceği konuşuluyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi yeni bakanların bugün açıklanacağını yazdı. Şimdi herkes 'Hangi bakanlar değişecek, kim bakan olacak?' sorularına yanıt arıyor.
Hüriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi 'Parti tamam sıra kabinede' başlıklı yazısında "Önceki MKYK listelerinde belli sayıda bakan ve belirli ağırlıkta milletvekili yer alırdı. Erdoğan, bunun işaretini daha önce verip “MKYK olunca Meclis boşalıyor” demişti. Bu kez bakan almadı, milletvekili sayısını sınırlı tuttu.Erdoğan dün kongreyi yapıp, partiyi belirledi. Bugün ise kabineyi açıklaması bekleniyor. Bakanlarda değişim var mı? Elbette var. Hatta kongreden sonra bazı bakan isimleri konuşulmaya başlandı" diye yazdı. 
 
ÜÇ BAKANLIK BÖLÜNECEK
 
24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel ise canlı yayında "Kabinedeki değişiklik bugün ya da yarın olması beklenen bir durum" ifadesini kullandı. Kabinedeki değişikliğin beklendiğini belirten Yiğitel "Bazı bakanlıkların bölünmesi de söz konusu. Buna dair çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bölünebileceğine yönelik çalışmaların devam ettiği konuşuluyor. Fakat kesinleşmiş bir şey yok. Burada amaç bakanlıklardaki çalışmayı hızlandırmak. Zamanlama açısından ise kaynakların bize söylediği eli kulağında. Kabinedeki değişiklik, eğer bakanlıklarda bölünme olursa 7-8'i bulabileceği konuşuluyor. Öbür türlü 5-6 isimle sınırlı olabileceği ifade ediliyor. Bazı bakanların yer değiştirebileceği konuşuluyor." demişti.