ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore’nin, 4. nükleer deneme planlarını hayata geçirmesi halinde çok daha rahatsız edici yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Obama dört ülkeyi kapsayan Asya-Pasifik gezisi çerçevesinde geldiği Güney Kore’nin başkenti Seul’da ülkenin Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ile görüştü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, yeni bir nükleer deneme hazırlığında olduğundan Kuzey Kore’ye karşı ortak hareket etmenin önemine işaret eden Obama, “Gayemiz konusunda tereddüt gösteremeyiz. Müttefiklerimizle güçlü ahenk içinde Kuzey Kore’ye yaklaşımını değiştirmesi konusunda baskı yapıyor olduğumuzdan emin olmalıyız” dedi. 
Güney Kore Savunma Bakanlığından bu hafta içinde yapılan açıklamada, Kuzey Kore’deki Punggye-ri yeraltı nükleer deneme sahasında hareketlilik olduğunun belirlendiği belirterek, bunun, Pyongyang yönetiminin her an nükleer deneme yapılması emrini vereceği izlenimini uyandırdığı bildirilmişti. Gazetecilerin Ukrayna’daki krize ilişkin sorularını da cevaplayan Obama, Rusya’nın bu ülkenin doğu bölgelerini işgal etmesi durumunda daha büyük ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Ukrayna’nın doğusundaki idari binaları işgal eden Rusya yanlılarını eleştirmediği için Rusya’yı kınadıklarını belirten Obama, “Durumun daha fazla bozulması ihtimaline karşı sadağımızda ok bulundurmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 
ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’nın doğusundaki “alarm verici” durumla ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, Obama görüşmede, ABD’nin Rusya’nın son eylemlerine yanıt vermek için hedef odaklı yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu belirtti. Açıklamada, liderlerin Rusya’ya bedel yüklemek için ilave adımları koordine etmek üzere birlikte ve G7 üzerinden yakın çalışma kararı aldığı ifade edildi. 
Beyaz Saray açıklamasında, liderlerin, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda gerilimi artırmaya devam ettiği konusunda hemfikir olduğu ancak Cenevre uzlaşısını uygulamak suretiyle krize hala barışçıl çözüm yolunu seçebileceğini vurguladığı kaydedildi. Liderler, Ukrayna’nın, 17 Nisan’daki dörtlü toplantı sonrasında yayımlanan ortak bildiride yapmayı taahhüt ettiği, doğu Ukrayna’da ele geçirdikleri binaları barışçıl şekilde terk edenler için af yasasının teklif edilmesi, AGİT’in çalışmalarının desteklenmesi ve anayasal reform süreci ile ademi merkeziyetçiliğe bağlı kalınması gibi eylemlerde ilerleme sağlama yönünde olumlu adımlar attığına da işaret ettiler. Liderlerin, Rusya’nın ise bu adımlara karşılık vermediği konusunda görüş birliği içerisinde olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: 
“Liderler, Rusya’nın, Cenevre uzlaşısını açıkça desteklemeyerek, silahlı militan gruplara silahlarını bırakmaları ve işgal ettikleri hükümet binalarını terk etme çağrısında bulunmayarak (Ukrayna’nın attığı adımlara) karşılık vermediği ve aslında, giderek artan kaygı verici retoriği ve Ukrayna sınırındaki tehdit edici askeri tatbikatları yoluyla gerilimi daha da tırmandırmaya devam ettiği noktasında görüş birliği ortaya koydu. Başkan (Obama), ABD’nin Rusya’nın son eylemlerine yanıt vermek için hedef odaklı yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu belirtti. Liderler, Rusya’ya bedel yüklemek için ilave adımları koordine etmek üzere birlikte ve G7 üzerinden yakın çalışma kararı aldı. Liderler, Rusya’nın, Cenevre uzlaşısını uygulamak da dahil, krize hala barışçıl çözüm yolunu seçebileceğinin altını çizdi.” 
Ortadoğu’daki gelişmelere de değinen Obama, hem Filistinlileri hem de İsrail'i, barış görüşmeleri sırasında “zor kararları alacak siyasi iradeden yoksun” olmaları nedeniyle kınadıkları belirtti. Obama, “Gerçekçi olmak gerekirse sadece bir açık kapı var, o da iki tarafın bir araya gelmesi ve hem İsrail hem de Filistinlilerin gelecek nesillerinin geleceğini garanti altına almak için bazı çok zor siyasi uzlaşmalara varılmasıdır” dedi. El Fetih ve Hamas arasında birlik anlaşması yapıldığının ilan edilmesi üzerine İsrail Filistin'le yürüttüğü görüşmeleri askıya alma kararı almıştı. Obama’nın ardından konuşan Park da Kuzey Kore’nin yeni bir nükleer denemede bulunmaya ilişkin faaliyetlerinden kaygı duyduklarını ifade etti. Kuzey Kore’nin görüldüğü kadarıyla “şimdi tamamen hazır” hale geldiğini belirten Park, son gelişmelerin ardından bölgede oluşan durum için “çok gergin” ifadesini kullandı. Kuzey Kore’yi kışkırtıcı hareketlerden kaçınması konusunda uyaran Park, “Başkan Obama’nın Güney Kore’ye yaptığı ziyaret, Kuzey Kore’ye yapacağı kışkırtıcı eylemlere müsamaha gösterilmeyeceği konusunda güçlü bir mesaj iletiyor” diye konuştu. Asya Pasifik ülkelerini kapsayan gezisi çerçevesinde Japonya'nın ardından Güney Kore’ye gelen Obama, daha sonra Malezya ve Filipinler’de görüşmelerde bulunacak.