"ORADA KONUŞMA HAKKIN YOK"

Başbakan Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmaya ilişkin olarak da "Devlet protokolünde böyle bir şey olamaz. Sen misafir olarak geliyorsun, orada konuşma hakkın yok ve çıkıyorsun orada bir saat zehir, zemberek bir konuşma yapıyorsun. Seçilmişlere, işte o hücrelerine sinmiş kibirle parmak sallamaya yelteniyorsun. İnsanda en başta bir nezaket olur. Devlet protokolünün karşısında nasıl konuşulacağını, ne kadar konuşulacağını, ne konuşulacağını insan kendine dert eder ve bunu düşünür. CHP kurultayının kürsüsünden değil, Danıştay kürsüsünden konuşuyorsun" ifadelerini kullandı.

"SANA YALAN KONUŞMAK YAKIŞIR MI?"

Başbakan Erdoğan, "Bu Beyefendi, Danıştay kürsüsünden, yakın zamanda gösterilerde hayatını kaybedenlerin isimlerini sayıyor, ölümler üzerinden istismar yapmaya çalışıyor. İstanbul'daki olayı anlatıyor. İstanbul'da yatıyorlar, kalkıyorlar Berkin Elvan... O da o gün onu zikrediyor. Yüzünde maskesi, sapanı, cebinde patlayıcılar... Ama kalkıyor bakıyorsun, mavi medya 'ekmek almaya giderken..." Ekmek almaya maskeyle mi gidilir, sapanla mı gidilir, patlayıcılarla mı gidilir? Her şey ortada" şeklinde konuştu.

"Neymiş ona öyle bilgi verilmiş. Sen bilginin kaynağına inmemişsin ki" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Senin gibi düşünenler, senin şaklabanların sana bu bilgiyi veriyor. Sen çıkıyorsun bu işin asıl sahibinin karşısında bu doğru olmayan sözleri konuşuyorsun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ya. Sana yalan konuşmak yakışır mı? Sen bir hukukçusun, güya önünde de profesör var, nasıl bunu yapıyorsun?" dedi.

"SİZ KİMSİNİZ SİYASETÇİYE AYAR VERME CÜRETİNİ KENDİNİZDE GÖRÜYORSUNUZ?"

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dün devlet protokolüne karşı yapılan bu saygısızlık, aslında tek bir şahsın değil, bir zihniyetin değişmez ruh halidir. Her yıl dönümlerinde biz nezaketle, anlayışla, hoşgörüyle kutlamalara katılıyoruz. Ama birileri bunu bir fırsat olarak görüp o kürsüleri siyasetçiye fırça çekebileceği imkan olarak görüyor. Siz kimsiniz, siyasetçiye ayar verme cürretini kendinizde görüyorsunuz? Seçilmişlere kibirle parmak sallamaya hiçbir zaman hakkınız yok. Bunların dedebabalarının alışkanlığıydı bitti, o artık mazi oldu."

"BUNLARIN KONUŞACAĞI YERE HİÇBİR ZAMAN KATILMAM"

Bu törenlerin her yıl ihtilalci zihniyet tarafından siyasetçiye ayar verme ayinlerine dönüşmesinden de çok rahatsız olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunu da önümüzdeki günlerde konuşacak, bir usule bağlayacağız. Bu makamda olduğum sürece de bundan böyle bunların konuşacağı yere hiçbir zaman katılmam" dedi.