CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, önemli "kaos" iddialarında bulundu. Geçen cumartesi İvedik'te katıldığı toplantıda kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan Yavaş, kendisine ve ekibine karşı suikast girişimi olacağına yönelik ciddi duyumlar ardıklarını kaydetti. Ankara'da MHP-CHP çatışması çıkarmak için provokatif saldırılar planlandığını savunan Yavaş, "Bu amaçla Ankara dışından yüzden fazla silahlı provokatörün Ankara'ya getirildiği, sandıkların açılması ve sayım aşamasında kargaşa yaratıp seçimlerin sabote edileceği bilgisine ulaşılmıştır" dedi.

Yavaş, Konya Yolu'nda bulunan seçim ofisinde bir basın toplantısı düzenledi. Yavaş toplantıda, "Seçimi kazanacak olduğumuzun anlaşılması üzerine malesef istenmeyen olaylar meydaha gelmektedir. Geçen hafta sonu İvedik'te yaşanan olayın sıcaklığı geçmeden tarafımıza gelen haberler istenmeyen olayların devam edeceğini göstermektedir" diye konuştu.

Suikast iddiası

Yavaş, şunları kaydetti:

"Devletimizin en önemli birimlerinden ulaşan bilgilere göre; bana ve ekibime yönelik ciddi bir saldırı planlandığı, seçimler öncesi kaos çıkarmak için MHP'liler tarafından yapılmış gibi CHP'nin seçim bürolarına, CHP'liler tarafından yapılmış gibi MHP seçim bürolarına provoke amaçlı saldırılar yapılacağı, bu amaçla Ankara dışından yüzden fazla silahlı provokatörün Ankara'ya getirildiği, sandıkların açılması ve sayım aşamasında kargaşa yaratıp seçimlerin sabote edileceği bilgisine ulaşılmıştır.



Kimse minareye kılıf hazırlamasın

Özellikle MHP'li belediyelerce yönetilen Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerinin hedef bölge seçildiği, amacın iki parti arasında çatışma çıkarmak olduğu ve böylelikle insanlar arasında bloklaştırma yoluyla koltuğu koruma amacı taşıdığı bilinmektedir. İnsanlarımız arasında düşmanlıklar meydana getirecek sonuç alma stratejisi, Ankaramız ve ülkemiz için büyük tehlike içermektedir. İç barışın, kardeşliğin ve hizmetin geri plana itildiği kazanmak için her yolun mübah sayıldığı bu yol, sadece çaresizliğin göstergesidir. Kaybedeceğinin farkına varan ve telaşa kapılıp gözünü karartan çevrelere bütün art niyetli planlarını bildiğimizi ve Allah'tan başka hiçkimseden korkumuzun olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatıyorum.

Buradan ikaz ediyorum. Hiç kimse Ankaralının iradesine gölge düşürmeye çalışmasın ve çalacağı minareye kılıf hazırlamasın. Ankaralı herşeyin farkında. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz. Kendimi ve ekibimi önce Allah'a daha sonra da hemşehrilerime emanet ediyorum."

Sincan'da saldırı

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da dün Sincan'da CHP bayrağı asan partililere yüzü maskeli bir grup tarafından saldırıldığını söyledi. Kuşoğlu, "İlçe başkanımız dövüldü, diğer arkadaşlarımız dövüldü yaralandı. Şu anda hastanede tedavi altındalar. Şimdiye kadar partimize yönelik 5 saldırı oldu, fakat hiçbir suçlu yakalanmadı. Polisin bize yapılan saldırılara karşı müdahale iradesi yok" dedi. Kuşoğlu, MHP-CHP çatışması çıkarmaya yönelik saldırı idialarına ilişkin olarak ise, "Sayın Bahçeli ile görüşmeye çalıştık ancak Ankara dışında olduğu için görüşemedik. MHP Grup başkanvekilleri ile bu konuyu değerlendireceğiz" diye konuştu.