Mardin'le iftihar ediyoruz. Rabbim sizden razı olsun. Başbakanınıza sahip çıktığınız için sağolun. Mardin'e son 1 yılda 5 kez geldim. Mardin'i hizmetlerle buluşturduk. Bugün Mardin bir başka güzel. Mardin sandık üzerindeki oyunu görüyor. Mardin oyuna sahip çıkıyor. Mardin milli iradeye sahip çıkıyor. Büyük Türkiye hedefine sahip çıkıyor. Mührü AK Parti'ye vuruyoruz inşallah. 18 günümüz var. Hanım kardeşlerimiz, beyler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Sandıklara sahip çıkacağız.
"MALUM ÇEVRELER PLAN PEŞİNDE"
Seçime 18 gün kala huzuru bozmak için senaryolar tegzhalıyorlar. Yeni tahrikleri planlıyorlar. O malum çevreler yeni tezgahlar peşinde. Mardin'deki kardeşlerime sağduyu çağrısı yapıyorum. Medyaya, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere sağduyu çağrısı yapıyorum. Bazı işverenler sokakları tahrik ediyorlar. 30 Mart'ta millet sandıkta cevabını verecek. sandık dışında yollar arayanlar boş çaba içerisindeler.
"BDP MARDİN'E HİÇBİR ŞEY VEREMEZ"
Biz eser ürettik. Vatandaş ne diyor ben lafa bakarım icraate bakarım. Lafla peynir gemisi yürümez. Şu Mardin'e hizmeti AK Parti getirdi. Havalimanın genişletilmesinden, yollardan, okullardan, enerjiye varıncaya kadar hepsi bizim eserimiz. BDP'nin Mardin'e vereceği bir şey yok zaten vermedi de. 12 Haziran seçimlerinde yüzde 50 oyla bizi iktidara taşıdınız. Türkiye'yi huzura, istkrara kavuşturmanın peşindeyiz. Bundan rahatsız olanlar varsa bizi millete şikayet edin.
"EY KILIÇDAROĞLU SEN HALA GENEL MÜDÜRSÜN"
Milletimiz bize git derse bu koltukta 1 saniye bile durmayız. Eğer AK Parti bu seçimlerden birinci parti olarak çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakacağım. Ben milletime inanıyorum. Ey Kılıçdaroğlu, bu adam hala genel müdür. Ya diyorum ki siyaset neden yapılır? Partisini birinci parti yapmak için yapılır. Birinci parti yapmazsan gidecek misin diyorum? Ses yok. Bahçeli'ye diyorum o da diyor ki; yüzde 51 alman lazım. Siz bu kadar eski partisini biz 16 aylık partiyken 1. parti olduk. Biz 16 aylık partiyken MHP meclis dışı kaldı. Barajları aşamayan bir parti çıktı ortaya BDP. Bağımsız vekillerle bir grup kuruyor. Bu seçimde baraj yok. Mardin'i kim büyükşehir yaptı? Mardin'in büyükşehir olmasına MHP, CHP ve BDP karşı çıktı.
"NE OLUR BANA BABA DEMEYİN"
Kardeşlerim Mardin hizmete mi oy verecek, ideolojiye mi oy verecek? 18 gün çok çalışacağız. Ne olur bana Baba demeyin. Biz size baba olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Herkes bilsin ki; milletimiz bize kal dediği müddetçe hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Türkiye'de iktidarları millet getirir millet götürür. Türkiye'yi seçkinler değil, medya değil millet yönetir. Türkiye'yi paralel yapılar değil millet yönetir. Kardeşlerim biz rukuda Allah'ın huzurunda eğiliriz. Başka hiçbir gücün önünde eğilmedik eğilmeyiz.
"SİZİN EMANETİNİZİ CANIMIZ GİBİ KORUDUK"
12 yılda hiçbir oyuna boyun eğmedik. Sizin emanetinizini canımız gibi koruduk. 230 milyar dolarla milli geliri aldık. Şimdi 830 milyar dolar. Sizden aldığımız güçle yoksulluğa, yolsuzluğa son verdik. Büyüyen ekonomiyi durdurmaya çalışıyorlar. Mısır'da demokrasiye, Suriye'de mazluma, Gazze'de barışa verdiğimiz desteği istemiyorlar.
Gezi Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak istiyorlardı. 17 Aralık darbesi de aynı hedef içindi. Bu saldırılar devlete yönelik saldırılardır.
Bu saldırıları 30 Mart'ta def edeceğiz. Çözüm sürecinde çocuklarımızı yaşatacağız. Siz bu süreçten ne kadar memnunsanız bazıları o kadar memnun değil.
30 MART SANDIĞA SAHİP ÇIKMA GÜNÜ
30 Mart'ta buna sahip çıkacaksınız. Mardin'e büyükşehir yakışmaz dediler. Bunlar kim CHP, BDP, MHP. İdeoloji siyasetiyle Mardin yürütülmez. Ben kürtlerin temsilcisiyim diyerek siyaset yapılmaz. Türklerin temsilcisiyim diye siyaset yapılmaz. Ben Arapların temsilcisiyim diyerek siyaset yapılmaz. Siyaset bizim gibi yapılır. Bu BDP belediyecilikten anlamaz. Bu BDP'nin derdi başka. Ben ve arkadaşlarımın derdi var. Burda yapılacak yanlış bir tercih Mardin'i bitirir. Yakın zamanda bir komplo yaşadık. CHP, MHP, BDP Pensilvanya'nın kuyruğuna takıldılar. BDP kasetler üzerinden yapılan siyaste destek veriyor. Mardin 30 Mart'ta BDP'ye gerekli dersi verecektir. 30 Mart'ta ya yeni Türkiye ya eski Türkiye diyeceksiniz.
Eski Türkiye'de her şey yasaktı. Benim okuduğum şiir de yasaktı. Neydi o şiir? Ziya Gökalp'in şiiri.
Minareler Süngü
Kubbeler Miğfer
Camiler Kışlamız
Müminler Asker
Sonra haydi içeri. Ben o zaman belediye başkanıydım. Hayırlı oldu. Onlar şer zannettiler bize hayır oldu. Mardin'in inançlı dünyasına sesleniyorum. Bu kutlu yürüyüşte bir olalım diyorum. Hep birlikte Türkiye olalım diyorum.
1- Tek Devlet
2- Tek Millet
3- Tek Bayrak
4 - Tek Vatan
Mardin bayrağımızı bölmek isteyenlere gerekli cevabı vermelerini bekliyorum. Bunlar İstiklal Marşı'mızı okumayanlara mı oy verecek? Benim tanıdığım Mardin siyasi kürtçülüğe, Türkçülüğe oy vermez.
"ABİLERİMİZ ABLALARIMIZ ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"
18 gün çok önemli. Bizim ablalarımız, bizim abilerimiz gece gündüz çalışacağız. Eski Türkiye'de anadil yasaktı. Kim kaldırdı? Biz. Eski Türkiye'de siyaset değil silahlar konuşurdu. Erdoğan dışında benim kürt kardeşim diyen oldu mu? Ret, inkar politikalarını ret ettik. Eski Türkiye'de benim başörtülü kardeşlerim ne acı çekti be! Bu MHP'nin, BDP'nin, CHP'nin böyle bir derdi yok. Benim çocuklarım burada okuyamadı. Üniversite sınavlarında kat sayı zulmüne takıldı. Çok acı çektik. Şahsımda bu acıları çektiği için bu işi sizin desteğinizle çözdük. Sabrettiniz zaferi elde ettiniz. Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki; "Başörtüsü sorununu ben çözdüm" Bizim de  4 arkadaşımız Meclis'te başörtülü olarak görev yapıyor. Okullarda Kur'an-ı Kerim dersi var mı? Siyer-i Nebi var mı? Pensilvanya bundan rahatsız oldu. Senin ne işin var ananasla? Holdingle, rafineriyle? Senin ne işin var bu işlerde? Poliste, hukukta. Bunun önlemlerini aldık. Allah'ın izniyle çözeceğiz. Biz ne dedik? Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak dedik. Mardin Havalimanına indik. Hamdolsun dedim. Şu güzelliğe bakın. Son çeteyi de temizleyeceğiz. Sizlerden 30 Mart'ta sandığa sahip çıkmanızı istiyorum. Bu BDP Ilısu barajına karşı çıktı. Önümüze engeller çıkardı ama biz çözdük. Mardin'e bu hizmeti kazandıracağız. Mardin Beyaz Su projesiyle Mardin'i suya kavuşturacağız. Konya - Karaman hızlı tren projesi Nusaybin'e gelecek. İstanbul'dan Mardin'e hızlı tren gelecek. Sizin bu coşkunuz var ya bizi daha çok çalışmaya sevk edecek. Önümüzdeki yıl doğalgaz da geliyor.