AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. İşte Başbakan Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmanın satırbaşları;
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biraz daha sabırdan sonra, nerede ne olduğunuzu ortaya koyacağız. Niye kaçıyorsunuz? Kainatın imamı Pensilvanya'da. Siz de Pensilvanya'ya gidiyorsunuz. Bundan sonra sizin o planlarınız falan sökmeyecek. Çünkü siz Türkiye Cumhuriyeti'nden daha güçlü değilsiniz. Gereği neyse bedelini ödeyeceksiniz, 35 yıldır yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz" dedi.
- Çıkmış geçen gün Kılıçdaroğlu başörtüsü sorununu ben hallettim diyor. Yav bunu kime yutturacaksın? Senin kim olduğunu herkes biliyor CHP zihniyetini herkes biliyor. Siz başörtülüleri otobüsünüzden atmış insanlarsınız. Şimdi de Pensilvanya ona oy istiyor MHP'ye oy istiyor. CHP dönemlerinde yıllarca camiler kapatıldı ahıra çevrildi, kitaplar yasaklandı toplatıldı yakıldı, Said-i Nursi'ye zulüm edildi. Şimdi Pensilvanya bu adamlara oy istiyor hem de Said-i Nursi'yi kullanarak.
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tarihimizin en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıyayız. 40 yıldır devlet içinde sinsice örgütlenmeye çalışan bu yapı şu anda kendi çıkarları adına her şeyi ateşe atmaya çalışıyor. İşte şu anda çeşitli uluslararası gazete ve televizyonlarda Türkiye aleyhine haberler yaptırıyor, reklamlar yayımlatıyorlar. Türkiye düşmanı ne kadar çevre varsa odak varsa onlarla işbirilği yapıyorlar" dedi.