Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Buluşması" programında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Başbakan Erdoğan, "Son 2 yıl içinde Türkiye'de 509 bin 516 kişinin telefonları dinlenmiş. Bunların ne kadarının hukuki, ne kadarının keyfi dinlendiği bilinmiyor. İşte bu paraleller, bu hainler kayıtları sildikleri için izleri yok. İzleri yok ettikleri için de skandalın boyutları şimdilik tam bilinmiyor.
Artık bu kayıtları dinleyenlerin dönemi 30 Mart akşamı farklı bir şekilde inşallah sona erecek. 77 milyona sesleniyorum. Bu dinlemelere karşı öyle bir tavır koyun ki, kaset siyaseti yapan siyasetçiler 30 Mart'ta rezil olsunlar. Gelişmiş demokrasilerde bunlara müsaade edilmez.

İngiltere'de bazı gazeteciler dinleme yaptılar. Bunu yayınladılar. Hukuk karşısında hepsi bunun hesabını verdiler. Amerika'da ulusal güvenliği tehdit edecek yayınlar yapanlar, mesajlar atanlar, devlet sırlarını açıklayanlar bunun hesabını ağır verdiler. Çünkü bu casusluktur ve bu casusluğun hesabı çok ağırdır. Hiç merak etmeyin Türkiye'de de bunun hesabı sorulacaktır.

67 yıl önce olduğu gibi bugün de sandığı kaçırmak, gasp etmek isteyenler var. 67 yıl önce olduğu gibi bugün de sandığı ortadan kaldırmak isteyenler var. Dün olduğu gibi sandıktan umudunu kesip, sandık dışı yollara tevessül edenler var. İşte bunların karşısında hanım kardeşlerimin duracağına inancım var.

Ülkemin ulusal güvenliğine bir saldırı varsa onunla mücadele ederim. Ülkemin istiklaline yönelik saldırı varsa onunla sonuna kadar mücadele ederim. Ülkemin birliğine, bütünlüğüne, istikrarına, huzuruna karşı saldırı varsa ben ona göğsümü siper ederim.

Hiç kimsenin bu vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmasına müsaade etmeyiz. Ne kasetler, ne montajlar, ne iftiralar hiç birisi buülkenin birliğini, dirliğini bozamaz, buna asla göz yummayız.

Buradan tek adam, diktatör diyenlere sesleniyorum. Seçime 22 gün var. 22 gün sonra sandık ortaya gelecek. Buyurun devirin o diktatörü.

Hiç kimsenin bu vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmasına müsaade etmeyiz. Ne kasetler, ne montajlar, ne iftiralar hiç birisi bu ülkenin birliğini, dirliğini bozamaz, buna asla göz yummayız."