Erdoğan "Şurada, bir hafta, on gün içerisinde onların karşıtlarını, aynı şekilde biz de bu teknolojiden hareketle sizlere izleteceğiz. Kılıçdaroğlu Meclis'te izletiyor ya aynısını. Teknolojinin nereye geldiğini görmeniz bakımından bunlar çok önemli. Senaryo yazmak çok zor değil, bunlar yapılır" dedi.

"Cevabını veremeyeceğim hiçbir iddia yok. Ne ben ne AK Parti teşkilatı, bu gündem değiştirme tuzağına düşmüyecek, bunların gündemine teslim olmayacağız" dedi.
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, "Kendi kurdukları dublajı servis ettiler. Eteğinizde ne varsa dökün diyorum. Alçakça montaj yapıp servis ediyorlar. Uydurun da uydurmanın bir ahlakı edebi var. Yapılan Başbakan’a alçakça ve haince saldırıdır. Kimsenin yanına bırakmayız ve bırakmayacağız" dedi.

"TÜRKİYE’Yİ YÖNETME İRADESİNİ HİÇBİR ÇETE VE MAFYAYLA PAYLAŞMAYIZ"

Başbakan Erdoğan, "28 Şubat’ta millete ağır baskıyı yapanların en azından kendi vicdanlarında aynaya baktıklarında yüzlerinin kızarması gerekir. Bırakın yüzlerinin kızarması utanmazca yeni bir darbe girişimine tanık oluyoruz. Aynı yüzsüzlükle milli iradeyi aşağılamaya başladılar. 1946 yılından bugüne kadar siyaset merkezli tartışmaların tamamı Türkiye’yi kim yönecetek tartışmaları etrafında şekillenmiştir. Gazi Kemal Meclis’in 1920’den itibaren yegane karar mercii olduğunu söymemişti. 27 Mayıs 1960’ta birileri çıktı. ’Türkiye’yi millet yönetemez biz yöneteceğiz’ diyerek el koydular. 12 Eylül’de 28 Şubat’ta aynısını yaptılar. Yönetime el koyanlar iktidarlarını iş dünyası medyayla belli sivil toplum örgütlerle çetelerle paylaştılar. Bir tek kesimle paylaşmadılar, iktidarı asla milletle paylaşmadılar. Bir tek kesimle paylaşmadılar, iktidarı asla milletle paylaşmadılar. ’Yeter söz de karar da milletin’ dedik. Biz 14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurarken Türkiye’yi kim yönetecek sorusuna kesin cevap verdik. ’Millet’ dedik. Devletin sahibi millettir, Türkiye’yi yönetme iradesini hiç kimseyle hiçbir zümreyle hiçbir çete ve mafyayla asla paylaşmadık paylaşmayız" dedi.
"MİLLET ARTIK BUNLARIN CİĞERİNİ OKUYOR"

"AK Parti ile birlikte millet bir kez daha iktidar gelmişir, bir kez daha yönetime el koymuştur" diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi; "Türkiye’yi kim yönetecek sorusunu tekrar gündeme taşıyıp milletin iradesini gasp etmeye çalıyanlar var. Bunlar o kadar pervasız ki. mMilleti aşağılamaya başladılar. 68 yıldır açılan her sandıkta milleten tokat yediler ama bir türlü kendilerine gelemediler. Millet artık bunların ciğerini okuyor ciğerini. Yaptıkarı açıklamaları millet çok iyi okuyor. Omurgasızlığı çok iyi hissediyor. Siz seçilmiş başbakanını astınız bu millet sizi asla affetmedi. Ben siyasi hayatımda Sivas’ı Yozgat’ı böyle görmedim. Millet artık kabına sığmıyor, millet hasretle 30 Mart’ı bekliyor.

"17 ARALIK KOMPLOSU MİLLET İRADESİNİ TAM ANLAMIYLA GASP ETMEDİR"

Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında Ak Partililer, Nurullah Genç’e ait "Uyan artık Yiğidim" şiirinin bir bölümünü okudu. Başbakan Erdoğan, "17 Aralık komplosu millet iradesin tam anlamıyla gasp etme komplosudur. Son bir hamle yaparak milletin sofrasına ortak olmak istemiştir. İçeride ve dışarıda faiz lobisi rahatsızdı, terör lobisi rahatsızdı. Terör nedeniyle onlar da rantlarını kaybediyorlardı. CHP ve MHP milletten yüz bulamıyorlardı. Medya rahatsızdı çünkü manşetlerle millete yön veremiyorlardı. Çirkin senaryoları ortaya dökülenler milletin iktidarından rahatsızdı. 17 Aralık’ta bütün rahatsızlar bir araya geldi. Bir kez daha ittifak yaptılar ve ’Türkiye’yi biz yöneteceğiz’ diyorlar. Biz diyoruz ki, ’Hayır Türkiye’yi millet yönetecek.’ Nefes alıp verdiğimiz sürece milletin iradesini bunlara teslim etmeyecek, asla milletin iktidarını bunlarla paylaşmayacağız" diye konuştu.

"KİMSENİN YANINA BIRAKMAYIZ VE BIRAKMAYACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, "Kendi kurdukları dublajı servis ettiler. Eteğinizde ne varsa dökün diyorum. Alçakça montaj yapıp servis ediyorlar. Uydurun da uydurmanın bir ahlakı edebi var. Bu kadarı da olmaz. 10 gün içerisinde onların karşıtlarını bu teknolojiden sizlere izleteceğiz. Teknonojinin nereye geldiğini göstermesi açısından çok önemli. Yapılan Başbakan’a alçakça ve haince saldırıdır. Kimsenin yanına bırakmayız ve bırakmayacağız" dedi.

"BİZİMLE HESABI VARSA GELSİN SANDIKTA GÖRÜŞELİM"

Başbakan Erdoğan, "Bunların hepsi şantaj dosyalarıdır. Ey CHP siz kaset siyaseti yapabilirsiniz. Kasetle genel başkan getirebilirsiniz. Kaset siyasetiniz AK Parti’ye sökmez ve sökmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti alçakca saldırıya asla teslim olmaz. CHP dün olağanüstü toplanmış. Aç tavuk rüyasında kendini darı ambarında görürmüş. Avuçlarını yalanlar avuçlarını. Bizi sadece millet getirdi sadece ve sadece milllet götürür. Montaj kasetlerle milletin emanetini yere düşüreceğini zanneden ham hayaller görür. Biz bu gündeme teslim olmayacağız. Süreç akla karayı ortaya çıkarıyor. Kurulan tuzağı zaten deşifre ediyor. Bunların gündemine teslim olursak millete hizmet üretemeyiz. 30 Mart’a kadar hiç umursamayacağız. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanınadır. Bizimle hesabı varsa gelsin sandıkta görüşelim. Sandık dışında milli iradeye saldırıdır. Bu istiklal mücadelesidir. Bir an bile canımı ortaya koymaktan tereddüt etmeyeceğiz. Son sözü millet verecek millet karar verecek" dedi.

"17 ARALIK’TA BÜYÜK BİR HEYECANLA ROLÜNÜ OYNADILAR"

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü; "Hükümeti saf dışı bırakacak ve bir kez daha yönetime el koyacaklardı ama hesap tutmadı. Kendilerince plan kusursuzdu. 17 Aralık’ta büyük bir heyecanla rolünü oynadılar. Onların bir hesabı varsa milletin hesabı var. Onların tuzağı varsa Allah’ın da hesabı var. Bu darbe girişimi hesapsız kalmaz. 27 Mayıs hesapsız kalmış olabilir. 17 Aralık darbesi o kadar gecikmeyecek. Önce millet sonra yargı bu darbe girişimini soracak. Bakanlarımızı milletvekillerimizi herkesin ailesini, STK’ları yıllarca dinlemişler. Sözde terör örgütü şüphesi altında dinlemişler. Bunların çoğu hukuksuz. Hukuksuz olarak başamış hukuk usulü çiğnenmiş."

"DEVLETİN KRİPTOLU TELEFONLARINI BİLE DİNLİYORLAR"

Başbakan Erdoğan, "HSYK son değişimi yapmamış olsaydı bunlar ortaya çıkmayacaktı. Zaten ben dinleniyodum. Ama nedense birileri bunu anlamamakta direndi. Hükümetseniz çözün dediğiniz kişiler memur olarak görev yapan kişiler. İnternet Yasası’nı, MİT Yasası’nı bunun için getirdik. Devletin kriptolu telefonlarını bile dinliyorlar bunlar bu kadar alçak. Bunlarla ilgili yasal süreci işleteceğiz. Bunların izini süreceğiz. Kaldığı sürece ailelerin mahremi diye bir şey kalmaz. Hukuksuz kayıtlarla binlerce kişiye şantaj yapabilirlerdi. 17 Aralık darbesi gerçekleşseydi belki de bütün bu isimleri içeri alacaklardı" diye konuştu.

"İNTERNET YASASINI BU ŞANTAJIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇIKARDIK"

Başbakan Erdoğan, "Bazı internet sitelelerinde bir tek satır yer almadı. Paralel yapının ele başı gazeteler açıklama yaptı. ’Biz yapmadık diyor. Kapalı kapıların ardındakini duyduk diyen siz değil miydiniz ? Orada komplo sezen onu uyaran siz değil miydiniz? Yargıya sesleniyorum. Suç itirafını ne kadar erteleyeceksiniz. Sayın Baykal sana da sesleniyorum. Aynı şeyi MHP’ye de söylüyorum. O çıkan yayınlar aynen bu yapının görüntüleridir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Dinlendiğini bile bile susan bu suça paydaş olur. CHP ve MHP susarak korkarak paralel örgütün vagonu olarak bilinmeze doğru hızla uçuruma doğru yol alıyor. Tankla topla alınamayan bu güzel ülkeyi tehdide ve şantaja teslim etmeyeceğiz. İnanın aynaya bakamayacak kendi yüzleriyle yüzleşemeyecek duruma düşecekler. Yeni internet yasasını bu şantajın önüne geçmek için çıkardık" diye konuştu.

MİT YASASI

Başbakan Erdoğan, "MİT ya devlet başkanına ya da başbakana bağlıdır. Tamamıyla bağımsız değildir. Bunlar bu kadar cahil. MİT yasasını ele alıyor günün ihtiyaçlarını karşılar hale getiriyoruz. Çalışmalarını tamamlar tamamlamaz yeni istiklal mücadelesinin sahadaki çalışmalarına başlıyoruz" dedi.