CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran seçimleri nedeniyle partisinde katıldığı önseçim sonrasında ilk kez CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Önseçim sonrası 4-5 günlüğüne Ankara'ya gittiğini ve kontenjan adaylarının belirlenmesi ve süreci izlemeye çalıştığını anlatan Deniz Baykal, 7 Haziran seçimleri için Antalya CHP'den 2'nci sıradaki milletvekili adaylığına ilişkin mazbatasını İl Başkanı Semih Esen'den aldı. Partililer tarafından karşılanan Baykal, Antalya'da yeni bir döneme başlandığına işaret etti.
Bütün iyi niyet ve heyecanla çıkılan yolun bu aşamasında yine bir arada olunduğunu belirten Baykal, Antalya'da ve Türkiye'de önseçimle siyaset yolunun açılmasının çok olumlu bir ortam yarattığını söyledi. Baykal, önseçimin herkesin saygı duyacağı bir yöntem olduğunu da anlatarak, önseçimle meşrutiyet kriterinin yerine getirildiğini kaydetti.
 
Baykal önseçimde ikinci sırada çıkmasına yönelik de şunları söyledi: "Önseçimde bulunduğum yerin beni ruhsal bakımdan rahatsız edecek hiçbir tarafı yoktur. 40 yıla yaklaşan siyasi yaşamım boyunca bu heyecan mutlulukları yeterince yaşadım. Ama daima örgütle beraber yürümeye çalışmışım, tabanın aldığı kararı başımın üstünde taşımışım. Bu kararı da şimdi heyecan ve mutlulukla yaşıyorum. Herkese de Allah'ın böyle bir durumu nasip etmesini temenni ediyorum. İnşallah herkes bu heyecanı yaşar."
 
KILIÇDAROĞLU'NUN ADINI SÖYLERKEN DİLİ SÜRÇTÜ
Antalya'dan 8 kez milletvekili seçildiğini de anlatan Baykal, 1973, 77, 87 ve 91'de genel başkan olmadığını, 1995, 2002 ve 2007'de genel başkan olarak seçildiğini ve yine 2011'de genel başkan değilken seçildiğini anlattı. Baykal, bu anlatımları sırasında da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadını ‘Kırıkoğlu' diye iki kez yanlış söyledi. Dili sürçen Baykal, bir dostunun cenazesi olduğunu belirterek, "Dün rahmetli olan Kırıkoğlu'nu buradan tekrar anıyorum" dedi.
 
"MİLLETİ SEN ALDATTIN"
Deniz Baykal, Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin, "Yargılayacaksın, mahkum edeceksin ondan sonra bir mahkeme beraat kararı verecek, 'Yanlışmış düzelttik' diyeceksiniz. Diyor ki şimdi 'Beni de aldatmışlar, sizi de aldatmışlar.' Sen aldattın. Milleti sen aldattın" dedi.
 
CHP Antalya Milletvekili ve 2'nci sıra milletvekili adayı Deniz Baykal, Antalya'dan önce Burdur İl Örgütü'nü ziyaret etti. İl Başkanı Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve milletvekili adayları Mehmet Göker, Kadir Koç ve Okan Kurd ile sohbet eden Deniz Baykal, daha sonra partililere seslendi. 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başarılı bir ön seçim yapıldığını söyleyen Deniz Baykal, bunun olumlu sonuçlarının sandığa yansıyacağını belirtti.
 
Örgütün sözünü tutan insanları sahiplenip, destekleyeceğini kaydeden Deniz Baykal, "O insanlar örgüt sayesinde oraya geldiklerini unutmayacaklardır, bileceklerdir. Artık partinin kıblesi Ankara'daki kapalı kapılar ardındaki 2- 3 kişi arasındaki kulis değildir. Partinin kıblesi örgüttür, üyedir, tabandır, gerçek Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Böyle olması partiye güç Katar. Bunu özlemiştik, buna ihtiyacımız vardı. Şimdi bu seçimde bu denemeyle giriyoruz geniş ölçüde. İnşallah iyi olacak. Önümüzdeki seçimde bunun olumlu sonuçlarını umarım göreceğiz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.
 
'TÜRKİYE'NİN TEMELLERİYLE OYNANIYOR'
Türkiye'nin çok tarihi ve kritik bir dönemin içinden geçtiğini vurgulayan Deniz Baykal, şöyle devam etti:
"Bir süreden beri Türkiye'de ülkenin kimliğini, ulusal bütünlüğünü, tarihsel sürekliliğimizi sarsan, tedirgin eden çabalara, arayışlara tanık olduk. Türkiye'nin temelleriyle oynanıyor. Böyle sıkıntılı bir sürecin içinden geçerken tabi gözler ister istemez Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüyor. Yaşanan 13 yıllık sürenin sonuna gelindi. 13 yıl toplumda bir bezginlik, bıkkınlık, karamsarlık yaratmıştır farkındayım. Size güvenle söylüyorum; hiç telaşa gerek yok. Bir dönemin sonuna gelinmiştir. Bu böyle gitmeyecektir. Siyasette statükolar hiçbir zaman ebedi olmamıştır. Bu kurulu düzenin de sonuna geldiğimizi görüyorum. Bunun gereğini hep beraber yapacağız. Yeter ki güveninizi, heyecanınızı, umudunuzu yitirmeyin. Merak etmeyin bu dünya kimseye kalmamıştır. Bunlara da kalmayacaktır. Hele bunca yolsuzluk, bunca hukuksuzluk, bunca haksızlık, adaletsizlik, zorbalık böylesine birikmişse bunun sürekli kılınması mümkün değildir. Her şeyin bir sınırı var. Zorbalığın da bir sınırı var."
 
Deniz Baykal, daha sonra Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Başkan Ercengiz Baykal'a, Hacılar seramiği imitasyonu ve Alaca dokuma fular hediye etti.