Tartışmalı geçen PM sonrası flaş bir gelişme yaşandı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ile CHP Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi istifa etti. 
CHP Genel Merkezi'nde gerginlik yaşandı. Parti binasına gelen CHP'liler alkışlı protesto düzenledi. CHP PM'de adaylar oylandı bazı ilçeler kesinleşti İstanbul bazı ilçelerinde sürpriz yaşandı. 

Daha önce isimi Maltepe için önerilen Canan Kaftancıoğlu değişti yerine Ali Kılıç geldi. Beşiktaş için önerilen Tonguç Çobanoğlu değişti, yerine Murat Haznedar geldi. Kadıköy'e önerilen Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'den adayı olurken Kadıköy adayı daha belirlenemedi.
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, partisinin Kırklareli adayının Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu olmasına tepki göstererek partiye istifasını sundu. Böylece CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 133'e düştü.

Dibek'in, CHP Genel Sekreterliği'ne gönderdiği istifa metninde, şu ifadeler yer aldı:

"Kırklareli il merkezinin nüfusu 68 bin 750 olup kent içerisinde yaşayan hemşehrilerimin büyük bir çoğunluğu uzun zamandır birlikte yaşamaktadır. Yerel seçimler, o kentte yaşayan insanların kendi içlerinden tanıyarak seçeceği adayların hizmet yarışıdır. Parti Meclisimiz dün yaptığı toplantıda Kırklareli Belediye Başkanlığı için diğer milletvekilimiz Kesimoğlu'nu aday olarak belirlemiştir. Kesimoğlu aslen Vize ilçemizden olup, Babaeski ilçemizde yaşamaktadır. Partimizin mevcut belediye başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen, bu hususun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur. Parti yönetimimiz, bu atama ile ilgili olarak hiçbir aşamada beni bilgilendirmediği için bu kararın yanlışlığını, başta sayın Genel Başkanımız olmak üzere parti yönetimindeki arkadaşlarımıza anlatma fırsatını da maalesef bulamadım. PM'nin almış olduğu bu karar 47 yıldır birlikte yaşadığımız Kırklareli hemşehrilerime yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bugüne kadar her ortamda onların temsilcisi olarak inandıkları değerleri savunmak benim görevim oldu. Bundan böyle de aynı inanç ile hemşehrilerimin sesi olmaya devam edeceğim."

HAMDİ SEDEFÇİ DE İSTİFA ETTİ

CHP Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de istifa ettiğini duyurdu...

EDİRNE Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek DSP’ye geçeceğini açıkladı. Partisinin Edirne’den aday gösterdiği milletvekili Recep Gürkan’a ‘Brütüs’ benzetmesi yapan Sedefçi, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aday süresince kandırdığını öne sürdü.

SEDEFÇİ'NİN AÇIKLAMALARININ DEVAMI


İŞTE CHP'NİN KESİNLEŞEN ADAYLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan CHP PM'DE belediye başkan adayları oylandı ve kesinleşti.

İstabul Kadıköy Belediye Başkan Adayı henüz belli olmazken, diğer ilçelerin adaylarının isimleri şöyle;

"Adalar-Atilla Aytaç, Arnavutköy-Ruhi Tuncel,  Ataşehir-Battal İlgezdi, Avcılar-Handan Toprak Benli, Bağcılar-Muhammet Çakmak,           

Bahçelievler-Saffet Bulut, Bakırköy-Bülent Kerimoğlu, Başakşehir-Özgür Karabat, Bayrampaşa-Bahri Sipahi, Beşiktaş-Murat Haznedar, Beykoz-Hızır Yılmaz, Beylikdüzü-Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu-Aylin Kotil, Büyükçekmece-Hasan Akgün, Çatalca-Cem Kara, Esenler-Aksel Örüklü, Esenyurt-Gürbüz Çapan,  Eyüp-Ferzan Özer, Fatih-Sabri Erbakan, Gaziosmanpaşa-Selahattin Meriç, Güngören-Ahmet Güzel, Kağıthane-Serdar Kurşun, Kartal-Altınok Öz, Küçükçekmece-Gökhan Gümüşdağ, Maltepe-Ali Kılıç, Pendik-Tuncer Özyavuz, Sancaktepe Özgen Nama, Sarıyer-Şükrü Genç, Silivri-Özcan Işıklar, Sultanbeyli-Mustafa Çolak, Sultangazi-Ali Acar, Şile-Aras Aslan, Şişli-Hayri İnönü, Tuzla-Cemil Ekşi, Ümraniye-Sacit Eyüboğlu , Üsküdar-İhsan Özkes, Zeytinburnu Mustafa Fazlıoğlu."      
CHP'DE UZUN GECE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün MYK toplantısıyla başlayan aday belirleme maratonu 20 saat süren zorlu müzakerelerin ardından sabah saat 05.00 sıralarında sona erdi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı Mustafa Sarıgül'ün siyasi danışmanı Tonguç Çoban'ı Beşiktaş adayı yapmak istemesi nedeniyle başlayan gerilim, Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy adayları ekseninde sabaha kadar sürdü. Partinin Kadıköy ve Çekmeköy adayı dışında İstanbul'daki tüm adayları belirlenirken, pek çok MYK ve PM üyesinin itiraz ettiği Çoban'ın ismi geri çekildi, ancak Beşiktaş'a Sarıgül'ün avukatı Murat Hazinedar aday gösterildi.

ANTALYA'DA PARTİ BİNASI İŞGAL EDİLDİ
İsimleri belirlenemeyen iki ilçenin aday belirlenmesi için Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilirken, bu ilçe için bir da Everest'e tırmanan ilk Türk dağcı olan AKA'un kurucusu Nasuh Mahruki'nin adı gündeme geldi, ancak Mahruki'nin İşçi Partisi üyesi olduğu iddiaları üzerine bu isimden de vazgeçildi. Gece boyunca partinin Maltepe adayı üç kez, Kartal adayı da iki kez değiştirildi. Zaman zaman partililerin genel merkez önüne gelerek protestolarda bulunduğu gecede, CHP'nin 200'e yakın seçim çevresi dışındaki tüm büyükşehir, il, ilçe ve beldelerdeki adayları belirlenmiş oldu. Bu 200 yer için 18 Şubat'a kadar isim belirlemede MYK yetkilendirildi.