Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Muğla 5. Olağan Kongresine katıldı. Burada partililere hitap eden Davutoğlu, AK Parti'nin başarısının dünyadaki bütün karanlık odakları rahatsız ettiğini ifade ederek, “Onlar rahatsız olsunlar. Allah şahit ki biz mazlumları ve masumları himaye etmeye devam edeceğiz. Filistin'e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onlar TIR’larımıza saldırsalar da Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine, yörük obalarının Suriye'deki devamlarına sahip çıktık, sahip çıkacağız. Başarı hikayesini durduramayacaklar" diye konuştu.
30 Mart öncesinde Pensilvanya'dan gelen talimatla AK Parti karşısında koalisyon oluşturmaya çalışıldığını belirten Davutoğlu, "Onlar da hesap verecek, onlarla işbirliği yapan CHP de hesap verecek” dedi.
“KILIÇDAROĞLU'NUN CEVAP VERMESİNİ BEKLİYORUM”
Bir CHP milletvekilinin Kılıçdaroğlu'na 12 soru sorduğunu ve 'paralel çeteyle niye işbirliği yaptın, nasıl yaptın, ne konuştun?' dediğini kaydeden Başbakan, “Ben o CHP milletvekilinin sorduğu sorulara Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini bekliyorum. Eğer Kılıçdaroğlu cevap veremezse Muğlalılar siz ona geldiğinde bu soruları sorun. Hangi kapalı kapılar ardında, kimlerle hangi pazarlıkları yaptılar, bu soruları sorun” ifadelerini kullandı.
HEDEF KOYDU: YÜZDE 50’Yİ GEÇMEK
Millet iradesinin her türlü oyunu bozduğunu kaydeden Davutoğlu, “Pensilvanya ile bir hesap içine girerek, Ankara'da başka birtakım koalisyonlar oluşturmaya çalışarak bu milletin kalbi kazanılmaz. Bu milletin kalbi, bizim gibi Türkiye'nin her yerine giderek, ter dökerek, aşkla milletle kucaklaşmak suretiyle kazanılır" dedi.
2015'in Haziran ayında genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Ahmet Davutoğlu, partileri için Muğla'da birincilik Türkiye’de yüzde 50'yi geçme hedefi koydu.